Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban: "Sunt împotriva oricărei înțelegeri cu PSD"

Ludovic Orban: "Sunt împotriva oricărei înțelegeri cu PSD"

Ludovic Orban participă luni seară la ședința Biroului Politic Național al PNL, care se desfășoară la Vila Lac 1. Fostul lider al PNL a anunțat că va pleca din partid dacă liberalii vor face o alianță de guvernare cu PSD.

Ludovic Orban: "Sunt împotriva oricărei înțelegeri cu PSD"
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    08 Noi 2021   •   21:09

Ludovic Orban a făcut declaraţii luni seara, înainte de ședința în care liberalii vor decide dacă intră la guvernare alături de PSD.

Fostul lider PNL consideră că este o rușine pentru actualii lideri ai partidului faptul că iau în calcul să se alieze cu PSD.

"Sunt împotriva oricărei înțelegeri cu PSD. De 31 de ani, în viața mea politică am luptat împotriva stângii, împotriva stângii post-comuniste care a împiedicat dezvoltarea României.

Sunt categoric împotriva oricărei formule de Guvern cu PSD. De altfel, e o rușine pentru conducerea PNL simplul fapt că a angajat discuții cu PSD, în loc să facă ceea ce aşteptau românii de la noi, şi anume să refacem coaliţia de guvernare de centru dreapta şi să asigurăm o guvernare, în conformitate cu angajamentele pe care ni le-am luat faţă de cetăţenii români în campania electorală din decembrie. 

Decizia de a face înţelegere cu PSD la evidenta presiune şi iniţiativă a preşedintelui Iohannis, reprezintă o trădare gravă a cetăţenilor români care au votat cu PNL, care şi-au pus nădejdea, care şi-au arătat încrederea în PNL şi reprezină sinucidere politică pentru cei care iau astfel de decizie, chiar dacă se va învesti un Guvern, acest Guvern nu va fi un Guvern al cetăţenilor români care cred în ideile liberale, nu va fi un Guvern al cetăţenilor români care cred în democraţie, cred într-o justiţie independentă, cred într-o economie privată, în iniţiativa individuală şi în dezvoltarea României prin munca, efortul şi iniţiativa fiecărui cetăţean român.

Orice alianţă cu PSD-ul nu reprezintă altceva decât un avantaj pentru patritocraţia PSD-istă şi PNL-istă, pentru cei care vor contracte cu statul, pentru cei care vor funcţii la stat, pentru cei care vor să se îmbogăţească din relaţia cu statul, pentru cei care vor să câştige în plan personal fără să le pese de ceea ce doreşte cetăţeanul român.

 De asemenea, Ludovic Orban l-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis că este în spatele deciziei privind apropierea de PSD.

"Decizia, la evidenta presiune a președintelui Iohannis, reprezintă o trădare gravă a cetățenilor care au votat cu PNL și o sinucidere politică pentru cei care iau astfel de decizie... Nu trebuie să accepți așa ceva (n.r. presiunea președintelui)... Cîțu își dorește să rămână la Palatul Victoria. Cîțu și Vâlceanu sunt coautorii alături de președintele Iohannis", a precizat fostul lider al PNL.

Totodată, Ludovic Orban a mai spus că va pleca din PNL dacă se va face alianța cu PSD.

"Dacă se va face o alianță cu PSD drumurile noastre se vor despărți", a precizat Ludovic Orban.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close