Antena 3 CNN Politică Lupta pentru şefia PSD capătă proporţii

Lupta pentru şefia PSD capătă proporţii

Lupta pentru şefia PSD capătă proporţii
18 Iul 2015   •   08:16

Disputele pentru şefia PSD continuă. PSD are nevoie de unitate mai mult decât oricând şi de un congres la care să fie ales un nou lider, spune vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu. Aceasta a precizat că organizaţiile judeţene pun presiune pe liderii de la centru, pentru a se clarifica urgent problemele de conducere.

Pe de altă parte, au apărut reacţii şi după ce numărul doi în PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că vrea să intre în cursa pentru şefia partidului, împotriva Rovanei Plumb. Deputatul Florin Iordache consideră că Liviu Dragnea nu ar trebui să candideze la şefia PSD, pentru că este condamnat în dosarul Referendumului din 2012, chiar dacă are o sentinţă cu suspendare. Şi Iordache crede că e oportun un Congres dar abia în 2017.

Bătălia din interiorul PSD pentru şefia interimară a partidului este comparată de fostul lider al social-democraţilor Adrian Năstase cu disputa biblică dintre Adam şi Eva. Năstase a publicat un comentariu pe blogul personal, în care, fără să dea numele celor care îşi dispută funcţia, îi avertizează pe social-democraţi că opoziţia va profita de neînţelegerile dintre ei.

Deocamdată, doar candidatura Rovanei Plumb, care e susţinută de Victor Ponta, a fost supusă votului în conducerea PSD. Pe de altă parte, susţinătorii lui Liviu Dragnea cred că acesta s-ar putea să aibă succes săptămâna viitoare, când desemnarea va trebui să fie validată de toţi şefii de filiale.


×
Subiecte în articol: PSD valeriu zgonea Ecaterina Andronescu
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close