Antena 3 CNN Politică Macovei, pusă de Năstase alături de "lustrabilul" Boc: Colegii de partid s-au cam săturat de fiţele sale

Macovei, pusă de Năstase alături de "lustrabilul" Boc: Colegii de partid s-au cam săturat de fiţele sale

Macovei, pusă de Năstase alături de "lustrabilul" Boc: Colegii de partid s-au cam săturat de fiţele sale
Sursa foto: Adrian Nãstase
09 Apr 2010   •   16:26

Proiectul legii lustraţiei, pregătit de PDL, ar putea să o vizeze şi pe Monica Macovei, nu numai pe Emiol Boc întrucât cei de la PDL s-ar fi "săturat de fiţele sale", susţine Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, afirmă, într-o nouă postare pe blog.

Năstase apreciază că prin legea lustraţiei, pregătită de PDL, Monica Macovei ar trebui să nu mai aibă dreptul să ocupe funcţii publice, precum "foştii procurori ceauşişti".

"Proiectul Legii lustraţiei, pregătit de PDL, ar putea să o vizeze şi pe Monica Macovei. Într-adevăr, foştii procurori ceauşişti, cum a fost şi Monica Macovei, ar putea să nu mai aiba dreptul să ocupe funcţii publice. Se pare că actualii săi colegi de partid s-au cam săturat de fiţele sale şi s-au gândit şi la o astfel de posibilitate", mai susţine Năstase.
Liderul social-democratnu este la primul atac pe tema lustraţiei. Joi afirma că anunţul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, privind urgentarea adoptării Legii lustraţiei ar demonstra că preşedintele Traian Băsescu "vrea să scape" de Boc folosindu-se de trecutul de utecist al acestuia.
Premierul Emil Boc a replicat însă că susţine legea lustraţiei în condiţiile în care nu a deţinut nicio funcţie în structurile de conducere ale tineretului comunist şi că nici nu a beneficiat de privilegii ca student în regimul comunist.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Nastase procuror
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close