Antena 3 CNN Politică Mădălin Borş (PSD): "Energia electrică se scumpeşte, iar Virgil Popescu minte cu neruşinare!"

Mădălin Borş (PSD): "Energia electrică se scumpeşte, iar Virgil Popescu minte cu neruşinare!"

Mădălin Borş, vicepreşedintele PSD Teleorman, l-a acuzat pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, că minte cu neruşinare în timp ce preţul energiei electrice creşte pe zi ce trece, iar românii vor fi nevoiţi să suporte factura incompetenţei autorităţilor.

Mădălin Borş (PSD): "Energia electrică se scumpeşte, iar Virgil Popescu minte cu neruşinare!"
Sursa foto: Facebook / Hepta
de Alin Tarnovschi    |    21 Mai 2021   •   11:37

"Minciună, numele tău este Virgil Popescu! Ministrul insistă să dea cu bâta în baltă la anumite posturi TV care îi asigură un studio comod și unde, probabil, și-a făcut abonament. Vrea să pară priceput, vorbește mult, se încurcă în propriile explicații și nu are habar de lucrurile care se întâmplă în curtea dumisale. Ultimele declarații pe subiectul dureros al scumpirilor la utilități nu fac decât să decredibilizeze statul și instituția pe care o conduce atât în fața românilor, cât și în fața actorilor din piața energiei. Toți vom plăti prețul incompetenței autorităților!

Este inacceptabil pentru un ministru doar să-și dea cu părerea cu privire la creșterile de prețuri la energie și gaze, să spună că el „nu crede” că va fi o majorare a prețului energiei de la 1 iulie și că „a auzit” de scumpiri la gaze de 15-16% până la finele anului. Vorbe de fumoar și instituționalizare a bârfei prin gura ministrului! Românii, actorii pieței de energie așteaptă de la un ministru, informații clare – cu cât anume și când se scumpesc energia electrică și gazele naturale și care sunt cauzele acestor scumpiri. Așteaptă responsabilitate și politici publice bazate pe date lipsite de echivoc. În schimb, Virgil Popescu se plimbă pe la TV și minte cu nerușinare încercând să distragă atenția de la principalii vinovați pentru această situație. De când cu liberalizarea, nu a făcut decât să arunce vina când pe ANRE, când pe furnizorii de energie, încercând să depărteze de la sine orice formă de responsabilitate pentru banii în plus care vor fi plătiți degeaba.

M-am consultat, așa cum procedez de fiecare dată, cu specialiști în domeniul energetic, care mi-au confirmat realitatea iminentă: energia electrică și gazele naturale se vor scumpi cu 1 iulie. Pentru curent, românii care au rămas la serviciul universal vor crește cu până la 7,5%. Dacă doar 36% dintre clienții casnici de energie electrică au semnat contract concurențial, este evident că restul românilor vor plăti mai mult la facturi din iulie.

Energia electrică se scumpește pe zi ce trece, iar efectele nu întârzie să se facă resimțite. În aprilie, prețul mediu al energiei a fost de 309 lei/MWh, iar în martie de 265 lei/MWh. Pentru a realiza magnitudinea scumpirii, să ne amintim că, în martie 2020, curentul costa 143,15 lei/MWh. Vicepreședintele ANRE, Zoltan Nagy-Bege, a explicat foarte clar cum stau lucrurile: “Dacă ne uităm pe piața angro, prețurile au început să crească, iar explicațiile pot fi găsite. Faptul că au crescut cotațiile de CO2, ceea ce scumpește și energia pe cărbune, și cea pe gaze, și, în plus, avem deficit de capacități de producție”. Se aude și la domnul Virgil Popescu?

Scumpirile vor afecta pe toată lumea. Consumatorii vulnerabili nu vor fi protejați deoarece nu avem legislație în acest sens, iar specialiștii vorbesc despre o posibilă criză pe piața energiei. Pe bursă, prețul energiei este la valori maxime, după ce în luna aprilie a crescut de 2,5 ori. Se cunosc cauzele acestei situații alarmante, însă cei responsabili le ignoră, cu consecințe care se dovedesc a fi dramatice, în detrimentul consumatorilor. România a devenit importatoare de energie pentru că nu-și mai poate asigura consumul intern. Țării noastre îi lipsesc capacitățile de producție și lucrurile nu se îndreaptă deloc într-o direcție bună. La Centrala Romgaz de la Iernut, se bate pasul pe loc, deși trebuia finalizată în urmă cu un an. Planurile pentru Reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă prezintă un viitor luminos, însă prezentul este întunecat iar importurile de energie costă. Românii achită nota de plată în facturi, scumpirile bat la ușă, guvernanții preferă să bage gunoiul sub preș iar atunci când sunt întrebați, preferă să arunce informații vagi decât să prezinte situația reală.

Vinovați? Da, avem! Se numesc Virgil Popescu și ceilalți păstoriți de acesta, manageri, administratori și supraveghetori ai companiilor din subordinea Ministerului Energiei. De la înălțimea demnității sale, ministrul nu pare deranjat de ce se întâmplă în țară și nu îți asumă decizii care să ajute cetățenii", a scris Mădălin Borş într-o postare pe Facebook,

Minciună, numele tău este Virgil Popescu! Ministrul insistă să dea cu bâta în baltă la anumite posturi TV care îi...

Publicată de Mădălin Borș pe Joi, 20 mai 2021

×
Subiecte în articol: Mădălin Borș PSD Virgil Popescu
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close