Antena 3 CNN Politică Mădălin Borş (PSD Teleorman): "Românii plătesc facturi uriașe, când soluțiile sunt evidente. Domnule Virgil Popescu, acceptați sfaturile experților!"

Mădălin Borş (PSD Teleorman): "Românii plătesc facturi uriașe, când soluțiile sunt evidente. Domnule Virgil Popescu, acceptați sfaturile experților!"

Mădălin Borş, vicepreşedintele PSD Teleorman, l-a acuzat pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, că "nu este capabil" să rezolve criza facturilor uriaşe primite de români, având în vedere că "soluţiile sunt evidente".

Mădălin Borş (PSD Teleorman): "Românii plătesc facturi uriașe, când soluțiile sunt evidente. Domnule Virgil Popescu, acceptați sfaturile experților!"
Sursa foto: Facebook / Mădălin Borş
de Georgiana Adam    |    02 Sep 2021   •   15:00

"Românii plătesc facturi umflate cu pompa, într-o criză de proporții, iar actualul Guvern dovedește că nu este capabil să o gestioneze. Constat, ca toți românii, că echipa de la Palatul Victoria (oricat de vremelnică ar fi, aceste zile) nu face decât să petecească și să vină cu jumătăți de soluții - doar să treacă iarna. S-ar putea trezi că nemulțumirea atinge cote maxime, însă.

„Energeticul” ministru Virgil Popescu ce face?! Doar ce știe el mai bine, se plimbă pe la televiziuni în încercarea disperată de a-i liniști pe români cu promisiuni că Guvernul va avea grijă să le compenseze facturile la energie electrică și gaze naturale la iarnă astfel încât să nu facă frigul în propriile case. Este dublat de doamna Turcan și ambii i-o servesc lui Florin Cîțu, care vine cu promisiuni „wow”. Momentan se cearta intre ei, pasandu-si incompetența între partidele aflate la putere, inclusiv pe tema facturilor la energie!

Așa nu se mai poate!! Mă adresez ministrului Energiei Virgil Popescu, încă in funcție și care ar trebui – în ultimul ceas – să scoată capul din hârtii, să asculte cu atenție ce spun specialiștii și, mai ales, să se uite la ce și cum procedează țările vecine. Este cod roșu la energie și domnul ministru o știe prea bine. Dincolo de peticeli, trebuie acționat la modul profesionist, sunt necesare mecanisme de reglare a prețului pieței. Germania de exemplu, nu a liberalizat piața până nu a pus la punct asfel de mecanism. Noi facem totul pe dos!

Unde mai pui că o lege pentru consumatorii vulnerabili trebuia să existe înainte de liberalizare, dar ce să vezi, și-au dat seama acum că treaba e groasă și dau asigurări că se rezolvă... de la 1 ianuarie 2022, peticind în rest cu subvenții deocamdată doar promise!

Așadar, domnule ministru, se așteaptă de la dvs să acționați profesionist! De pildă, dincolo de preocuparea pentru profiturile record pe care să le tot facă Hidroelectrica și celelate companii ale statului, vă recomand să inițiați o propunere de modificare a legii energiei electrice și gazelor naturale și să atribuți celor două companii ale statului – Hidroelectrica și Nuclearelectrica, cu energia cea mai ieftină, rolul de MARKET MAKER, ca să poată interveni pentru reglarea prețurilor pe piață. Aceste companii să devină „formatori de piață”. Este știut faptul că atunci când piața este distorsionată, rolul market makerului este crucial, va ține în echilibru atât cererea, cât și oferta de pe piață și va menține valorile cotațiilor în anumite limite.

De asemenea domnule ministru, inițiați urgent schimbarea modalității de calculare practicată pe PZU cu închiderea curbelor de preț din pix.

Domnule ministru Virgil Popescu, scopul demersului meu este să vă atrag atenția asupra unor mecanisme care ar putea schimba în bine situația în piața energiei. Nu mai merge cu peticeli și promisiuni doar ca să depășim iarna!", a scris Mădălin Borş, vicepreşedintele PSD Teleorman.

×
Subiecte în articol: Mădălin Borș PSD Teleorman
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close