Antena 3 CNN Politică Mădălin Borș, vicepreședinte PSD Teleorman: "Energeticul Popescu a devenit patronul eșecului"

Mădălin Borș, vicepreședinte PSD Teleorman: "Energeticul Popescu a devenit patronul eșecului"

Vicepreședintele PSD Teleorman critică declarațiile ministrului Energiei, cu privire la proiectul Centralei de la Iernut.

Mădălin Borș, vicepreședinte PSD Teleorman: "Energeticul Popescu a devenit patronul eșecului"
Sursa foto: Facebook / Mădălin Borș
de Maria Zărnescu    |    27 Apr 2021   •   14:05

Mădălin Borș susține că Virgil Popescu a închis ochii la nenumărate și nepermise întârzieri ale Centralei de la Iernut și este de părere că ministrul ar fi trebuit să respecte primul plan al centralei, fără să mai vină cu noi propuneri de scenarii pentru Centrala de la Iernut.

"Energeticul Popescu, în scenarită pură cu Centrala de la Iernut. A devenit patronul eșecului.

După ce a închis ochii la nenumăratele și nepermisele întârzieri ale Centralei de la Iernut, "Energeticul" Ministrul Virgil Popescu vine acum și ne vorbește de scenariul B și scenariul C pentru Centrala de la Iernut. Scenariul A se dovedește a fi un eșec!  Au avut ceva de lucru oamenii din minister cu cei de la Romgaz la aceste scenarii, în timp ce proiectul bate pasul pe loc și se tot negociază ca să nu se rezilieze contractul în condițiile în care firmele constructoare au dovedit că nu sunt capabile să ducă proiectul la final și, mai ales, să respecte termenii contractuali asumați. În schimb, banii i-au încasat - și vor mai mulți!

Ministrul Virgil Popescu a dat-o în scenarită. O fi omul stresat sau nu știe ce să mai promită ca să convingă audiența că proiectul Centralei de la Iernut va fi finalizat, într-un final, anul acesta! Nu mai bine se asigura că planul A era viabil? Ce resurse și câți bani s-au pierdut? Oare statul român este un sac fără fund pentru demnitari mici și medii?

"Vrem să finalizăm în acest an Centrala de la Iernut, iar dacă acest lucru nu se va putea face cu consorțiul care a câștigat licitația în 2016 o vom finaliza fără aceștia, pentru că avem pregătit și scenariul B, și scenariul C", este cea mai nouă declarație a ministrului pe acest subiect.

"Vrem să finalizăm anul acesta centrala de la Iernut, să nu pierdem cele 50 de milioane de euro din Planul național de Învestiții. Și vrem să o finalizăm", a insistat Popescu.

Nu pot să nu remarc că, pe lângă scenarită, onor ministrul folosește foarte des verbul "a vrea", nu verbul "a face" așa cum ar trebui când vorbești despre o astfel de investiție! Este inacceptabil, după un an și 4 luni de întârziere, să vii acum să mai spui că se vrea finalizarea centralei cândva anul acesta!  Dar nu mă surprinde că Virgil Popescu nu își asumă nicio vină, deși este principalul responsabil, în calitate de fost ministru al Economiei și actual ministru al Energiei.

A avut obligația să se asigure că societatea din subordinea sa (Romgaz) își face treaba și o investiție necesară pentru siguranța sistemului energetic național devine operațională la termenul stabilit – începutul anului 2020. S-a mulțumit să declare că proiectul Romgaz privind construirea centralei termoelectrice pe gaze de la Iernut a fost un eșec total și doar să-l demită pe Adrian Volintiru de la șefia Romgaz, după ce l-a ținut bine merci în brațe? Știa că proiectul stagnează nepermis de mult. Între timp, situația este neschimbată, nu se mișcă nimic la Iernut!", a scris Mădălin Borș.

Vicepreședintele PSD Teleorman consideră proiectul Centralei de la Iernut un eșesc.

"Este evident că proiectul de la Iernut este un eșec, o nerealizare, o nefinalizare a investiției în grafic, cu multiple termene de prelungire și cu riscurile care decurg din aceste depășiri, generate de mecanismul PNL privind finanțarea acestei investiții. Este un eșec al unui management neperformant păstorit de ministrul Energiei, pe care continuă să îl promoveze și să-l susțină în companiile din subordine, date fiind numirile în funcțiile de conducere pe criterii politice și nepotisme. 
În final, adresez public o întrebare dlui ministru Virgil Popescu: Ce s-ar întâmpla dacă toate investițiile din România s-ar face pe modelul Iernut?", a transmis vicepreședintele PSD Teleorman.

Publicată de Mădălin Borș pe Luni, 26 aprilie 2021

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close