Antena 3 CNN Politică Mădălin Borş, vicepreşedinte PSD Teleorman: Premierul Cîţu gestionează "greaua moştenire" a ministrului de finanţe Cîţu

Mădălin Borş, vicepreşedinte PSD Teleorman: Premierul Cîţu gestionează "greaua moştenire" a ministrului de finanţe Cîţu

Mădălin Borş, vicepreşedintele PSD Teleorman, a reacţionat după anunţul făcut de premierul Florin Cîţu cu referire la îngheţarea veniturilor în anul 2021.

Mădălin Borş, vicepreşedinte PSD Teleorman: Premierul Cîţu gestionează "greaua moştenire" a ministrului de finanţe Cîţu
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    28 Dec 2020   •   21:10

"Înghețarea veniturilor este anunțul austerității, a crizei economice pregătite în laboratoarele PNL-iste pentru anul următor și a dezastrului social ce va urma. Nici nu s-au stins bine ecourile discursului ținut de premierul perdanților impuși de Iohannis la conducerea țării, în care promitea de la tribuna parlamentului ”bunăstarea tuturor românilor”, că astăzi aflăm ce planuri are cu adevărat Cîțu pentru noi.

Guvernul intenționează să înghețe mai multe venituri, printre care indemnizația de hrană, sporurile, voucherele de vacanță și salariile profesorilor.Nici vorbă de zero taxe pe salariul minim, așa cum propunea USR-PLUS în campanie. De obicei noua putere se plânge de greaua moștenire a celor dinainte, dar în acest caz profund pervers, Cîțu anunță austeritatea pregătită tot de Cîțu.

Creșterea salariului minim brut va fi de maximum 70 de lei lunar. Românii cei mai nevoiași vor primi undeva la 40 de lei pe lună în plus, cam 2 lei în plus pe zi. Unde este a treia creștere economică a Europei? În restituirile ANRP sau în plățile anticipate? Noul premier anunță înghețarea salariilor, dar nu și a prețurilor!

Consumatorii vulnerabili, nedefiniți de guvern, așa cum trebuia până la finele anului, vor plăti mai mult pentru energie. Pensiile pe contributivitate vor crește abia din septembrie cu doar 8%. Alocatiile nu vor crește cu 40% în anul 2021, așa cum prevedea ordonanța de eșalonare, ci doar cu 20%.

Teleormănenii, ca de altfel toți românii, vor resimți profund noile măsuri ale guvernului Cîțu, crescând discrepanțele sociale. Este o bătaie de joc și o umilință a tuturor categoriilor de români: copii, angajați sau bunici pensionari", se arată în comunicatul de presă al PSD Teleorman.

×
Subiecte în articol: PSD Florin Cîțu
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close