Antena 3 CNN Politică Mădălin Voicu, despre proiectul "General, contra cost": Nu e numai jignire, e tragism. E "noaptea minţii"

Mădălin Voicu, despre proiectul "General, contra cost": Nu e numai jignire, e tragism. E "noaptea minţii"

Mădălin Voicu, despre proiectul "General, contra cost": Nu e numai jignire, e tragism. E "noaptea minţii"
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    27 Iul 2015   •   11:56

Deputatul PSD Mădălin Voicu dezaprobă total proiectul de lege potrivit căruia poţi obţine grade militare contra donaţii, el argumentând că nu orice se poate cumpăra pe bani, cu atât mai puţin armata, care este ceva "sfânt".

 
"În Parlamentul României, nu toţi (...), dar suficient de mulţi, sunt nişte derbedei. Nu în sensul că se îmbată pe stradă şi dorm prin parcuri, că ei impun respect (...) Dar pe mine nu mă frapează nebunia acestor oameni şi tupeul debordant pe care îl au, dar cum se acceptă o astfel de cerere în Parlamentul României? Cine poate fi de acord? Să nu-mi spuneţi că Mircea Duşa sau Gabriel Oprea ar fi de acord.
 
Mie mi se pare că aici e vorba de o chestiune serioasă. Nu se poate să vrei să cumperi cu bani orice, ei nu mai au educaţie, nu au cultură, nu au pregătire", a spus senatorul PSD Mădălin Voicu, luni, la emisiunea Se întâmplă în România, de la Antena 3.
 
De asemenea, politicianul vede nu numai jignire în acest proiect de lege, ci chiar tragism.
 
"Nu e numai jignire, dar e un fel de tragism. Pentru mine durerea mare e că se acceptă de către armată să dea grade pe bani. Toţi neaveniţii şi parveniţii care sunt în poziţii importante în stat îşi imaginează că dacă nu ai educaţie, cultură şi ai bani, poţi să cumperi orice, eşti acolo sus. Dar armata e o chestiune care nu trebuie atinsă. Este aproape o chestiune sfântă. E mai sfântă decât biserica", a comentat politicianul.
 
În final, social-democratul l-a citat pe Mircea Badea.
 
"Îl citez pe Mircea Badea, este , este revoltător", a încheiat Mădălin Voicu.
 
Un număr de 30 oameni îşi doresc ca acest proiect să devină lege, printre ei deputatul PNL Ioan Cupşa. Inedit este daptul că - după ce a semnat propunerea ca să poţi să obţii grade militare după ce ai făcut donaţii - Cupşa a spus că nu na vota proiectul.

Dai 600.000 de euro pentru Armata Română şi ajungi general în rezervă! Cam aşa sună un proiect de lege iniţiat de 32 de parlamentari pentru a strânge bani pentru Armată. 
 
Mai exact, proiectul de lege prevede ca românii să facă donaţii pentru achiziţionarea de tancuri şi drone. Iar donatorii sunt recompensaţi, în funcţie de sumele pe care le dau, cu facilităţi fiscale sau grade militare.


CÂT TREBUIE SĂ DONEZI PENTRU A DEVENI GENERAL
 
- 100 de euro - reducere de 1% din impozitele datorate şi diplomă pentru donaţie
 
- între 100 şi 1.000 de euro - reducere de 2% a impozitului şi distincţie publică militară
 
- între 1.000 şi 5.000 de euro - reducere de 4% la impozite şi grad de subofiţer în rezervă
 
- între 5.000 şi 10.000 de euro - reducerea cu 8% a impozitelor şi grad de ofiţer inferior în rezervă
 
- între 10.000 şi 50.000 de euro - grad de ofiţer superior în rezervă
 
- 50.000 de euro, timp de 12 ani - grad de general în rezervă
Sursa: cdep.ro

×
Subiecte în articol: Madalin Voicu armata donatii
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close