Antena 3 CNN Politică Mădălin Voicu: Este o prostie ideea cu "guvernul de tehnocraţi". Important este să fie oameni competenţi

Mădălin Voicu: Este o prostie ideea cu "guvernul de tehnocraţi". Important este să fie oameni competenţi

Mădălin Voicu: Este o prostie ideea cu "guvernul de tehnocraţi". Important este să fie oameni competenţi
Sursa foto: Foto: VideoNews
15 Dec 2014   •   11:35
Deputatul PSD, Mădălin Voicu, a explicat, în emisiunea "Se întâmplă în România", realizată de Maria Coman,  la Antena 3, că noul guvern arată "mai aproape" de nevoile pe care le are România în următorii doi ani.
 
"Cred că noul guvern arată mai aproape de nevoile pe care Guvernul României le are pentru a parcurge aceşti doi ani care au mai rămas până la alegerile din 2016. Sunt foarte încântat pentru două portofolii, gândite cu oameni de valoare, mă refer la Finanţe, Darius Vâlcov şi Cultură, Ionuţ Vulpescu. Celelalte schimbări sunt necesare. Personal, aş putea avea rezerve faţă de unii noi numiţi dar pentru că nu îmi place să anticipez, prefer să avem o analiză abia la finele anului viitor."
 
În contextul discuţiei despre guverne politicie şi de tehnocraţi, Mădălin Voicu a comentat că nu crede în asemenea "prostii". 
 
"Eu cred că este o prostie asta cu tehnocraţi. Ce înseamnă guvern politic şi ce înseamnă guvern tehnocrat? Important este ca guvernul să fie unul meritoriu, oameni competenţi şi profesionişti. Mă interesează mai puţin dacă sunt verzi, galbeni, roşii, albaştrii, sau dacă are căciulă, şapcă sau bască. Este o problemă secundară dar şi fără de folos."
 
De asemenea, Voicu a punctat pozitivi prestaţia ministrului Darius Vâlcov, "singurul care a negociat cu FMI şi UE în avantajul României". 
 
"Socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg. Alegerea a fost insuficient de fondată, dacă nu chiar greşită. Aparte de negocierile finale cu partenerii noştri. Nu vreau să discut problema semantică, este de văzut cât de bine se pricep aceşti oameni. Domnul Vâlcov este primul care a reuşit să ducă negocierile la bun sfârşit în favoarea României, cu FMI şi cu UE. Urmează să reconfirmăm capacitatea domniei sale de a controla bugetul şi finanţele, în aşa fel încât prestaţia sa să aibă continuitate şi să avem un ministru care ştie despre ce este vorba."
 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close