Antena 3 CNN Politică Mădălin Voicu: Nu putem să băgăm toate neamurile proaste şi toţi parveniţii care îşi cumpără funcţiile în Parlament

Mădălin Voicu: Nu putem să băgăm toate neamurile proaste şi toţi parveniţii care îşi cumpără funcţiile în Parlament

Mădălin Voicu: Nu putem să băgăm toate neamurile proaste şi toţi parveniţii care îşi cumpără funcţiile în Parlament
Sursa foto: Foto: VideoNews
20 Apr 2015   •   11:44
În contextul discuţiilor despre revizuirea Constituţiei, deputatul PSD, Mădălin Voicu, a subliniat că există câteva elemente sensibile la care ar trebui să se facă modificări cât de repede. 
 
"Constituţia, ca lege fundamentală, are unele lacune şi atunci este foarte important să fie corectate erorile. Nu ştiu cât de repede se vor înţelege partidele pentru priorităţi şi ţinte clare. Dar eu cred că sunt câteva elemente foarte importante. În primul rând, în Constituţie scrie că orice persoană are dreptul să aleagă sau să fie aleasă. Deci nu e vorba doar de primar sau edili sau alţii. Ci chiar şi parlamentari.
 
Voicu a făcut comentariile în ediţia de luni a emisiunii "Previziunile Zilei", realizată de Sabina Iosub, la Antena 3.
 
"În Parlament există oameni care nu au studii superioare, şi asta e o mare greşeală. E vorba despre oameni care nu au capacitate şi suficient de multă experienţă. Practic, ei nu pot fi parlamentari. Ei fac parte din comisii în domenii din care nu înţeleg nimic, fiind numiţi politic. Eu cred că trebuie modificată Constituţia, să existe studii superioare pentru aceşti oameni. Nu putem să băgăm toate neamurile proaste şi toţi parveniţii care îşi cumpără funcţiile în Parlament."
 
Deputatul social-democrat a adăugat că varianta votului uninominal a fost una proastă, dar necesară, fiind vorba de o alianţă politică. 
 
"Reprezentanţii partidului în judeţ ştiu şi îşi asumă oamenii pe care îi recomandă să apară pe lege. Când vor fi listele din nou prioritare sau se va reveni pe liste, atunci oamenii recomandaţi de judeţe vor trebui să fie acei oameni despre care vorbesc eu. Uninominalul a fost o chestie oribilă, făcută special pentru liberali, în 2008, pe care am acceptat-o, pentru că a fost o înţelegere politică. A fost o eroare maximă şi trebuie să revenim pe listă."
 

×
Subiecte în articol: Madalin Voicu
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close