Antena 3 CNN Politică MAE: Este nepotrivit şi violent limbajul oficialului rus la declaraţiile lui Băsescu

MAE: Este nepotrivit şi violent limbajul oficialului rus la declaraţiile lui Băsescu

MAE: Este nepotrivit şi violent limbajul oficialului rus la declaraţiile lui Băsescu
Sursa foto: Foto: Intact Images
30 Iun 2011   •   18:14

Ministerul Afacerilor Externe din România se arată surprins de declaraţia exprimată în numele MAE rus referitoare la comentariile preşedintelui Băsescu, partea română apreciind regretabilă şi lipsită de temei lansarea unei asemenea reacţii publice cu o violenţă de limbaj inacceptabilă, fără informare completă.

MAE consideră "complet nepotrivit limbajul folosit în declaraţia oficialului rus pe acest subiect", se arată într-un comunicat al instituţiei.

"Considerăm regretabilă şi lipsită de temei lansarea unei asemenea reacţii publice cu o violenţă de limbaj inacceptabilă, fără o informare completă şi o minimă intercaţiune prealabilă în plan diplomatic", mai spune sursa citată.

MAE de la Bucureşti "dezavuează utilizarea unor comentarii privind evenimente tragice atât pentru poporul român, cât şi pentru cel rus, de acum 70 de ani, dându-le o semnificaţie în actualitatea politică".

"În acelaşi timp, Ministerul Afacerilor Externe consideră că acest episod nu trebuie să conducă la afectarea dialogului firesc, purtat în termeni de civilitate, care este normal să definească relaţiile bilaterale şi îşi exprimă disponibilitatea pentru dialog cu Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse pe orice temă de interes bilateral", se mai arată în comunicatul MAE.

MAE rus consideră, referitor la declaraţiile preşedintelui Băsescu privind trecerea Prutului, că "astfel de bravade neruşinate care justifică agresiunea fascistă şi profanează memoria milioanelor de jertfiţi ai nazismului este inadmisibilă şi merită o apreciere adecvată din partea Europei".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, referindu-se la reacţia MAE rus faţă de afirmaţii ale sale, că nu vede unde este supărarea şi a remarcat că "URSS nu mai există".

Reacţia MAE vine după ce Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova a protestat azi dur faţă de afirmaţiile lui Traian Băsescu referitoare la evenimentele din 1941.

×
Subiecte în articol: Ministerul Afacerilor Externe
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close