Antena 3 CNN Politică MAE: Propunerea de împărţire a vestului Ucrainei între Polonia, Ungaria şi România este „absurdă”

MAE: Propunerea de împărţire a vestului Ucrainei între Polonia, Ungaria şi România este „absurdă”

MAE: Propunerea de împărţire a vestului Ucrainei între Polonia, Ungaria şi România este „absurdă”
de M.T.    |    24 Mar 2014   •   20:52

Propunerea de împărţire a vestului Ucrainei între Polonia, Ungaria şi România, care îi aparţine vicepreşedintelui Dumei de Stat a Rusiei, Vladimir Jirinovski, este „absurdă”, a declarat, luni, purtătoarea de cuvânt a Ministerului român de Externe, Brânduşa Predescu, pentru AFP, citată de Agerpres.

Reacţii aproape identice au avut şi ministerele de Externe de la Varşovia şi Budapesta. O considerăm o mare absurditate”, a precizat purtătorul de cuvânt al MAE polonez, Marcin Wojciechowski.

La rândul său, şeful serviciului de presă al MAE ungar, Gabor Kaleta, a declarat agenţiei MTI că Jirinovski nu este un reprezentant al guvernului rus şi, în consecinţă, Ungaria nu va răspunde oficial propunerii sale „absurde”.

O astfel de propunere ar pune la îndoială integritatea teritorială a Ucrainei, faţă de care Ungaria şi-a manifestat în mod repetat sprijinul, a afirmat oficialul maghiar.

Preşedintele Partidului Liberal-Democrat din Rusia a propus în scrisoarea expediată celor trei ţări ca acestea să-şi împartă între ele partea de vest a Ucrainei.

Concret, liderul naţionalist rus a sugerat organizarea unui referendum în urma căruia cinci regiuni din vestul Ucrainei, cu populaţie majoritar poloneză - Volyn, Lviv, Ivano-Frankivsk, Ternopil şi Rivne - să fie alipite Poloniei, în timp ce Transcarpatia ar urma să ajungă în componenţa Ungariei şi regiunea Cernăuţi să revină României.

×
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close