Antena 3 CNN Politică Magistraţii instanţei supreme se pronunță marți în cazul lui Victor Ponta privind dosarul "Turceni - Rovinari"

Magistraţii instanţei supreme se pronunță marți în cazul lui Victor Ponta privind dosarul "Turceni - Rovinari"

Magistraţii instanţei supreme se pronunță marți în cazul lui Victor Ponta privind dosarul "Turceni - Rovinari"
20 Mar 2018   •   11:23

Magistraţii instanţei supreme sunt aşteptaţi să pronunţe, marţi, decizia în dosarul "Turceni - Rovinari", în care sunt judecaţi pentru fapte de corupţie, în legătură cu încheierea unor contracte de consultanţă, fostul premier Victor Ponta, fostul senator PSD Dan Şova şi Laurenţiu Dan Ciurel şi Dumitru Cristea, fost director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA, respectiv director general al Complexului Energetic Turceni (CET).


La ultimul termen al procesului, procurorii au cerut pedepse cu închisoarea pentru Victor Ponta şi pentru Dan Şova. Ancheta în acest dosar a durat aproape patru ani, iar Victor Ponta a fost primul premier post-decembrist trimis în judecată în timpul mandatului, informează news.ro.

La ultimul termen al procesului, care a avut loc la instanţa supremă în 27 februarie, procurorul DNA a cerut condamnări cu executare în cazul fostului premier Victor Ponta şi al fostului senator PSD Dan Sova. 

Procurorul DNA a solicitat condamnarea lu Victor Ponta pentru fals în înscrisuri sub semnătura privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani şi şi o pedeapsă complementară în cazul acestuia. "Pedepsele să fie spre mediu, iar că modalitate de executare să fie cu privarea de libertatate", a cerut procurorul DNA. DNA a mai cerut magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie confiscarea de la Victor Ponta a mai multor sume de bani primite de la firma de avocatură "Şova şi Avocaţii". 

×
Subiecte în articol: magistrati Victor Ponta
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close