Antena 3 CNN Politică MAI: Ministerul nu are în lucru un proiect prin care să limiteze ieşirile la pensie

MAI: Ministerul nu are în lucru un proiect prin care să limiteze ieşirile la pensie

MAI: Ministerul nu are în lucru un proiect prin care să limiteze ieşirile la pensie
Sursa foto: Foto: Politia Romana/Facebook
30 Iul 2017   •   19:48

Ministerul Afacerilor Interne precizează că nu are în lucru un proiect de act normativ care să limiteze pensionările din sistem la vârste tinere.

„În ceea ce priveşte o eventuală decizie a Guvernului care să limiteze această situaţie de ieşiri masive la pensie la vârste tinere din partea angajaţilor sistemului de siguranţă şi securitate naţională, MAI apreciază că o astfel de iniţiativă nu se poate face cu aplicare peste noapte, aşa cum susţin unii lideri sindicali. De altfel, MAI nu a iniţiat şi nu are un astfel de proiect în lucru”, se arată în postarea de pe contul de Facebook al Ministerului Afacerilor Interne.

Ministerul apreciază că modificările legislaţiei în ceea ce priveşte pensionarea poliţiştilor trebuie să ţină seama de ”interdicţiile, pericolele şi riscurile specifice funcţiilor pe care le îndeplinesc angajaţii din sistemul de ordine şi siguranţă publică.”

MAI răspunde şi acuzaţiilor liderului sindical Dumitru Coarnă, care a afirmat că unii poliţişti au fost lăsaţi să se pensioneze cu încălcarea prevederilor legale în vigoare pentru a fi apoi reangajaţi ca personal contractual în minister, înainte ca Guvernul să modifice prin OUG condiţiile de pensionare care vor duce la scăderea pensiilor din sectorul de apărare şi ordine publică.

„Toţi angajaţii MAI care au ieşit la pensie în ultimii ani, indiferent de vârsta acestora, au încetat raporturile de serviciu cu respectarea prevederilor actualei legi privind pensiile militare şi statutele profesionale. Au existat situaţii în care personalul a ieşit la pensie la vârste cuprinse între 40 şi 45 de ani. În toate aceste cazuri, s-au îndeplinit însă condiţiile legale de pensionare şi s-a respectat voinţa angajatului care îndeplinea aceste condiţii”, precizează MAI.

×
Parteneri
Autocar plin cu români, accident înfiorător în Slovenia
x close