Antena 3 CNN Politică Mai multe grupuri civice îi cer lui Iohannis consultări cu societatea civilă înainte de numirea unui nou premier

Mai multe grupuri civice îi cer lui Iohannis consultări cu societatea civilă înainte de numirea unui nou premier

Mai multe grupuri civice îi cer lui Iohannis consultări cu societatea civilă înainte de numirea unui nou premier
Sursa foto: Foto: presidency.ro
21 Iun 2017   •   16:40

Mai multe grupuri şi organizaţii civice i-au transmis, miercuri, preşedintelui României, Klaus Iohannis, o scrisoare deschisă prin care îi cer organizarea unor consultări cu societatea civilă înainte de a numi un nou premier. Ei îi solicită preşedintelui să numească un prim-ministru doar „sub rezerva asumării unor principii de guvernare”, referindu-se la independenţa justiţiei, demiterea persoanelor condamnate penal din funcţii publice, precum şi la transparenţa actului de guvernare, scrie news.ro.

„Credem că politica în România are nevoie de principii. De baze comune, agreate de toţi jucătorii politici implicaţi care să ducă la democratizarea şi transparentizarea vieţii publice şi, în final, la un nivel cât mai mare de prosperitate şi pace socială. (...) Cerem Preşedintelui României să numească un nou prim-ministru doar sub rezerva asumării unor principii de guvernare privind independenţa justiţiei şi continuarea luptei anticorupţie, reforma legislaţiei electorale, guvernarea deschisă şi menţinerea direcţiei euro-atlantice a României”, precizează organizaţiile în introducerea scrisorii deschise care circulă pe reţelele de socializare, invitând cetăţenii să o semneze, la rândul lor.

Semnatarii solicită preşedintelui organizarea unor consultări inclusiv cu societatea civilă înainte de a numi un nou premier.

„Ne exprimăm, deci, deschiderea de a participa împreună cu dumneavoastră la operaţionalizarea acestor măsuri, pentru a le defini cât mai clar în termeni de acţiuni concrete, termene limită şi rezultate aşteptate”, se arată în scrisoare.

 

 

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close