Antena 3 CNN Politică MAI: Peste 20 de milioane de lei au fost acordaţi pentru deszăpezire. Peste 60% au fost primiţi de primăriile USL

MAI: Peste 20 de milioane de lei au fost acordaţi pentru deszăpezire. Peste 60% au fost primiţi de primăriile USL

MAI: Peste 20 de milioane de lei au fost acordaţi pentru deszăpezire. Peste 60% au fost primiţi de primăriile USL
Sursa foto: foto: replicaonline.ro
29 Feb 2012   •   21:34

Douăzeci de milioane de lei au fost alocaţi autorităţilor locale pentru a acoperi costurile deszăpezirii în cele 15 judeţe afectate, 66,87 la sută din această sumă fiind alocată autorităţilor locale USL, iar 29,82 la sută autorităţilor locale PDL, potrivit unei statistici a MAI.

13,374,000 de lei au fost alocaţi primăriilor USL, iar 5,964,000 de lei au fost alocaţi primăriilor PDL.

Ministrul Gabriel Berca a vrut să menţioneze acest lucru pentru a demostra că banii au fost alocaţi în funcţie de nevoi şi nu după culoarea politică.

Senatorul PSD Dan Şova a acuzat vineri Guvernul că a alocat prin această hotărâre o sumă mult prea mică pentru deszăpezire în comparaţie cu solicitările autorităţilor din judeţele afectate, iar fondurile au fost alocate pe criterii politice.

Chiar şi preşedintele PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, a criticat, joi, modul în care Guvernul a alocat judeţului Buzău ajutorul pentru deszăpezire, acuzaţiile vizându-i pe ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, şi pe purtătorul de cuvânt al Executivului.

×
Subiecte în articol: Gabriel Berca
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close