Antena 3 CNN Politică Majoritatea deputaţilor din Comisia Ridzi vrea începerea urmăririi penale a ministrului PDL

Majoritatea deputaţilor din Comisia Ridzi vrea începerea urmăririi penale a ministrului PDL

Majoritatea deputaţilor din Comisia Ridzi vrea începerea urmăririi penale a ministrului PDL
Sursa foto: parlament vot
09 Iul 2009   •   01:43

Deputaţii PSD, PNL, UDMR şi ai minorităţilor din Comisia Ridzi vor ca în raportul final de anchetă să se solicite începerea urmăririi penale a ministrului Tineretului, dar şi sesizarea Curţii de Conturi şi a Gărzii Financiare pentru un control la firmele contractate de MTS.

Deputaţii din Comisia Ridzi au avut, miercuri după amiaza, primele trei ore de discuţii pe raportul final, în care fiecare grup parlamentar şi-a exprimat părerea în ceea ce priveşte conţinutul raportului final al Comsiei de anchetă.

Conform unor surse parlamentare, în urma discuţiilor de principiu, "deputaţii PSD, PNL, UDMR şi ai minorităţilor au fost de acord ca raportul să conţină sesizarea Curţii de Conturi şi a Gărzii Financiare în cazul celor două firme contractate de MTS - Artisan şi Mark, dar şi solicitarea începerii urmăririi penale".

"Noi cerem începerea urmăririi penale prin raport. Raportul îl trimitem la Biroul Permanent şi Biroul îl trimite la vot în plen, ca în cazul Năstase", au explicat sursele parlamentare.

"PDL nu este de acord ca cererea începerii urmăririi penale a ministrului Monica Iacob Ridzi să fie conţinută de raportul final. Pedeliştii iau în calcul varianta unui raport alternativ raportului final elaborat de majoritate. Ei au spus că se gândesc dacă fac un raport comun cu ceilalţi deputaţi în urma anchetei parlanentare", au declarat sursele menţionate, citate de Mediafax.

În plus, sursele citate au spus că deputaţii democrat-liberali sunt de acord cu sesizarea Curţii de Conturi şi a Gărzii Financiare în vederea efectuării unor contorale la firmele contractate de MTS, care au acelaşi sediu şi acţionariat.

În plus, deputaţii ar putea include în raportul final şi solicitarea unui control din pareta Consiliului Concurenţei la ANRMAP.

Pe de altă parte, sursele menţionate au precizat că o altă discuţie la deliberări a constituit-o inserţia unor acuzaţii împotriva ministrului PDL în raport, la propunerea deputaţilor PSD şi PNL, precum neglijenţa în serviciu, falsul material în înscrieri oficiale, deturnarea de fonduri, înşelăciunea sau abuzul în serviciu contra intereselor publice.

Subiectul va fi rediscutat, joi, deputaţii urmând să stabilească dacă această comisie are prerogativele necesare pentru a lansa acuzaţii la adresa ministrului PDL.

Sursele parlamentare au subliniat că deputaţii nu au covenit asupra formei finale a raportului, a concluziilor şi a propunerilor, o decizie urmând să fie luată joi, după reluarea deliberărilor.

Ridzi declara, la finele lunii iunie, că va demisiona dacă va începe urmărirea penală în cazul său.

Preşedintele Comisiei Ridzi, Alina Gorghiu, a declarat, miercuri, la finalul audierii ministrului Tineretului, că deputaţii vor intra în procesul de deliberare miercuri după-amiază şi în cursul zilei de joi, sperând să finalizeze raportul până joi seară.

Antena3.ro

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close