Antena 3 CNN Politică Mâncare expirată pentru masa de Sărbători

Mâncare expirată pentru masa de Sărbători

Mâncare expirată pentru masa de Sărbători
Sursa foto: sursa: freeimages.com/ Jelmer Rozendal
29 Dec 2015   •   12:01

Peste 6.600 de ouă şi alte patru tone de alimente au fost retrase de la comercializare de inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Sigurnaţa Alimentelor (ANSVSA) înainte de Crăciun, informează un comunicat al instituţiei.

Controalele inspectorilor din cadrul direcţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene precum şi a municipiului Bucureşti au continuat în perioada 12 decembrie - 22 decembrie 2015, prin verificarea unui număr de 2.422 de unităţi.

Controalele oficiale au fost efectuate în unităţi de depozitare a produselor de origine animală autorizate sau înregistrate sanitar veterinar, pieţe agro-alimentare, unităţi de tip hypermarket, supermarket, unităţi de comercializare a produselor alimentare de origine animală şi unităţi de alimentaţie publică.

Neregulile descoperite în timpul controalelor desfăşurate în acest interval au fost sancţionate prin aplicarea unui număr de 498 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 207 avertismente şi 291 amenzi în valoare de 605.140 de lei.

De asemenea, au fost emise opt ordonanţe de suspendare a activităţii şi 24 de ordonanţe de interzicere a activităţii. Au fost retrase de la comercializare aproximativ 4.000 de kg de produse alimentare (de origine animală şi non-animală) şi 6.647 de ouă, improprii pentru consumul uman.

Printre deficienţele identificate şi sancţionate, se numără: depozitarea si etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea produselor alimentare fără respectarea condiţiilor de igienă sau în spaţii neînregistrate sanitar veterinar, lipsa documentelor care să ateste conformitatea sau trasabilitatea produselor, nerespectarea programului de autocontrol, manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare şi nerespectarea legislaţiei în vigoare privind ambalarea si etichetarea produselor.

Cetăţenii pot sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor, gratuit, din orice reţea de telefonie. la numărul de telefon 0800 826 787 pus la dispoziţie de ANSVSA

×
Subiecte în articol: ANSVSA
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close