Antena 3 CNN Politică Mandatul PSD la negocieri: Obţinerea postului de premier, şefia Senatului şi 3 ministere cheie

Mandatul PSD la negocieri: Obţinerea postului de premier, şefia Senatului şi 3 ministere cheie

Mandatul PSD la negocieri: Obţinerea postului de premier, şefia Senatului şi 3 ministere cheie
01 Dec 2008   •   15:39
EXCLUSIV ANTENA3.RO. Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a anunţat deja că a fost mandatat de partid să înceapă negocierile cu celelalte formaţiuni politice pentru formarea viitorului Guvern. Chiar dacă diferenţa dintre procentele PSD şi PD-L este foarte mică, partidul social democrat îşi doreşte să obţină maximul din aceste negocieri.
Potrivit unor surse interne din partid, există un mandat ferm pe care Geoană l-a primit pentru aceste negocieri. Astfel, Geoană are mandatul de a obţine cel puţin postul de premier, şefia unei Camere a Parlamentului, preferabil Senatul, şi trei ministere cheie: internele, externele şi justiţia. "Aceste cerinţe nu se negociază. Din acest punct vom demara discuţiile. Restul posturilor sunt negociabile", au declarat în exclusivitate pentru Antena3.ro surse din partid.
În cealaltă tabără, preşedintele PD-L, Emil Boc, a anunţat că partidul său va începe negocierile de marţi, ziua de luni fiind dedicată evenimentelor prilejuite de Ziua Naţională. Aceeaşi poziţie a adoptat şi PNL, care a anunţat că nu va negocia decât începând de marţi. Totuşi, persoane de la vârful celor trei partide au stabilit deja contacte telefonice, fiind posibile chiar şi întâlniri pentru ziua de luni, potrivit unor surse interne din fiecare partid.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană negocieri
Parteneri
Ministrul Sănătăţii, date de ultimă oră despre actorul Florin Piersic
x close