Antena 3 CNN Politică Manea de campanie cu Adi Minune pentru Nati Meir, imnul cântat de lăutari pentru Radu Duda (VIDEO)

Manea de campanie cu Adi Minune pentru Nati Meir, imnul cântat de lăutari pentru Radu Duda (VIDEO)

Manea de campanie cu Adi Minune pentru Nati Meir, imnul cântat de lăutari pentru Radu Duda (VIDEO)
Sursa foto: Nati Meir
01 Sep 2009   •   11:42

Candidat independent în cursa prezidenţială pentru Cotroceni, Nati Meir nu mai ştie cum să-şi crească vizibilitatea chiar dacă uneori alunecă în penibil. După ce nu s-a înţeles la bani cu Monica Columbeanu, angajată temporar ca purtător de cuvânt, fostul parlamentar peremist şi-a întărit staff-ul de campanie prin cooptarea unei noi piese grele, manelistul Adi Minune. Cântăreţul, care este printre altele şi membru PSD, s-ar fi angajat să-i compună o manea care să servescă pe post de imn de campanie. Mai mult chiar, Meir ar vedea în el viitorul coordonator al propriei campanii prezidenţiale.

Meir nu este singurul candidat care îşi face campanie pe ritmuri manelistice. Un alt independent, dar provenit dintr-o familie monarhică, Principele Radu Duda a participat în luna iulie la un eveniment al comunităţii rome unde a ascultat solemn şi fără să clipească modul în care câţiva cântăreţi de gen încurcau şi chiar stâlceau versurile imnului naţional al ţării.

Premieră: "un evreu se uneşte cu un ţigan"

Potrivit blogului său, Nati Mier ar fi cooptat serviciile lui Adi Minune la nunta unui afacerist doljean. ?Este pentru prima dată când un evreu se uneşte cu un ţigan, dar eu o fac pentru că am mare încredere în Adrian, care este cântăreţul meu preferat. Va face parte din staful meu de campanie, ne gândim serios să conducă această campanie şi avem mare încredere că norocul va fi de partea noastră. Deja lucrăm la o manea, care să fie imnul meu de campanie şi pe care să o promovez în întreaga ţară, pentru a-i convinge pe români să mă voteze?, declară Meir pe propriul blog.

Meir citează chiar o declaraţie a manelistului care ar fi acceptat oferta. ?Unde mă implic eu, norocul va fi cu carul. Ne gândim la o campanie specială, probabil ca voi merge în ţară să-l însoţesc, dar şi să cânt pentru Nati Meir? a declarat Adi Minune.

Principele şi lăutarii

Exemplul lui Meir pare a fi copiat şi de către alţi candidaţi. Comunitatea rromă reprezintă un loc obligatoriu de ?pelerinaj? şi pentru un obraz princiar. Principele Radu Duda, candidat independent pentru Cotroceni, a participat la un moment dat la un Congres Extraordinar al Patronatului Oamenilor de Afaceri Rromi din România unde a ascultat impasibil, dar solemn, bâlbele, încurcarea versurilor şi ritmul manelistic imprimat cântării imnului ţării de câţiva artişti tocmiţi special pentru această ocazie.

RADU DUDA ASCULTĂ IMNUL ROMÂNIEI INTERPRETAT DE LĂUTARI


Marius Vulpe. Antena3.ro

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close