Antena 3 CNN Politică Manevrele lui Florian Coldea pentru preluarea USR: Dacian Cioloș, preferat la șefia partidului

Manevrele lui Florian Coldea pentru preluarea USR: Dacian Cioloș, preferat la șefia partidului

Manevrele lui Florian Coldea pentru preluarea USR: Dacian Cioloș, preferat la șefia partidului
19 Noi 2019   •   09:12

Insuccesul lui Dan Barna la prezidențiale a dus la o mare deziluzie pentru gruparea Coldea, care și-a vazut distrus visul de a avea influență la Palatul Cotroceni, susține jurnalistul Mirel Curea. Acum fostul adjunct al SRI a trecut la varianta B, și anume preluarea alianței USR PLUS de către Dacian Cioloș.

Contactat telefonic la Antena 3, jurnalistul Mirel Curea susține că scopul scrisorii deschise transmise de Consiliul Naţional al PLUS partenerilor de alianţă de la USR a avut ca scop să îi anunțe că „trebuie neapărat să fuzioneze”.

„Să ne aducem aminte că de-a lungul timpului au fost diverse tentative ca Cioloș să fie parașutat undeva. (...)Au văzut că nu pot face nimic cu Dan Barna. Mai mult decât atât, Dan Barna e compromis. Au apărut contractele rele, toate matrapazlâcurile pe care le-a făcut ca să pună mâna pe bani europeni, i-a plimbat și a pus mâna pe ei prin intermediul soției, colegilor de facultate. În fine, treaba lui. Următoarea variantă care a fost luată în discuție a fost Nicușor Dan. Dar sunt probleme mari și cu Nicușor Dan. (...) S-au gândit la Cioloș pentru că tot CV-ul lui e compus din parașutări. L-au parașutat la Bruxelles, Bruxelles-ul l-a parașutat premier, omul asta nu a avut un job adevărat în viața lui. El în viața lui nu a coordonat nici măcar o echipă de culegători într-o vie, n-a fost măcar șeful unui cazan de făcut țuică. Omul n-a muncit pe bune de când este el”, a mai spus jurnalistul Mirel Curea.

Consiliul Naţional al PLUS a transmis, duminică, o scrisoare deschisă partenerilor de alianţă de la USR prin care comunică faptul că îşi doresc continuarea alianţei şi la alegerile locale şi parlamentare din 2020 dar şi o transformarea acesteia într-o fuziune între cele două partide la un moment dat. Formaţiunea condusă de Dacian Cioloş avertizează că Alianţa are „o mare fragilitate” care vine de la felul în care cele două partide „se raportează la proiectul politic comun”. 

PLUS le propune celor de la USR „o structură executivă unică reprezentând diversitatea” care să fie „coordonată de un secretar general ales prin vot comun al celor două partide”, iar această structură urmând să aibă „un mandat de coordonare a acţiunilor Alianţei la nivel de comunicare şi de implementare a deciziilor politice luate de forul de conducere al Alianţei”.

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close