Antena 3 CNN Politică Manifestul care cere aderarea cât mai rapidă a României la spațiul Schengen a fost adoptat în umanimitate. Delegația austriacă nu a mai votat împotrivă, la Congresul PPE

Manifestul care cere aderarea cât mai rapidă a României la spațiul Schengen a fost adoptat în umanimitate. Delegația austriacă nu a mai votat împotrivă, la Congresul PPE

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a anunțat că manifestul prin care se cere aderarea României la Schengen a fost adoptat în unanimitate, la Congresul PPE de la București.

Manifestul care cere aderarea cât mai rapidă a României la spațiul Schengen a fost adoptat în umanimitate.  Delegația austriacă nu a mai votat împotrivă, la Congresul PPE
Sursa foto: Facebook/ Siegfried Mureșan
de Mia Lungu    |    06 Mar 2024   •   20:56

Delegația austriacă nu a mai votat împotriva manifestului electoral al Partidului Popular European, a spus liberalul Siegfried Mureșan.

Mesajul a fost transmis pe Facebook.

"BREAKING NEWS: Surpriză la Congresul Partidului Popular European de la București. Delegația austriacă nu a mai votat împotriva manifestului electoral al Partidului Popular European care cere aderarea cât mai curând posibil a României la spațiul Schengen.

Manifestul a fost adoptat în unanimitate. Acest vot arată ca blocajul a fost depășit și că, chiar dacă au existat dificultăți, le vom depăși și vom obține aderarea deplină a României la spațiul Schengen”, a scris Siegfried Mureșan. 

În document scrie că România și Bulgaria trebuie să fie admise total în spațiul Schengen.

"Manifestul electoral votat mai devreme, care va sta la baza programului politic al Partidului Național Liberal, cuprinde următorul paragraf: Avem nevoie de admiterea deplină la spațiul Schengen pentru Bulgaria și România, eliminând nu doar controalele aeriene și maritime, ci și controalele la frontierele terestre cât mai curând posibil", a precizat Mureșan.

 

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close