Antena 3 CNN Politică Marcel Boloş: Aplicarea legii, aspect de bun simţ faţă de toţi cei care îşi plătesc corect taxele

Marcel Boloş: Aplicarea legii, aspect de bun simţ faţă de toţi cei care îşi plătesc corect taxele

Ministrul Finanţelor Publice, Marcel Boloş, afirmă, joi seară, că este necesară aplicarea legii şi accelerarea nivelului de colectare, motiv pentru care ANAF va face raportări lunare.

Marcel Boloş: Aplicarea legii, aspect de bun simţ faţă de toţi cei care îşi plătesc corect taxele
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    06 Iul 2023   •   21:45

Potrivit ministrului, doar în iunie au fost făcute controale cu implicaţii fiscale în valoare de 2,6 miliarde de lei.

"Aplicarea legii și accelerarea creșterii nivelului de colectare este un aspect de bun simț față de toți cei care își plătesc corect taxele.

Dacă vrem să asigurăm finanţarea măsurilor economice şi sociale pentru protejarea cetăţenilor şi economiei este vital să punem accent pe colectarea veniturilor și diminuarea evaziunii fiscale, pentru a scoate la iveală tentativele de fraudă. Lipsa de reacție în fața activităților frauduloase aruncă și o umbră de îndoială asupra integrității și credibilității țării.

Am decis să avem raportări lunare care să reconfirme angajamentul Agenția Națională de Administrare Fiscală față de impozitarea echitabilă și transparența fiscală.

Numai în luna iunie au fost efectuate 1.924 controale antifraudă cu implicații fiscale cuantificate în valoare de 2,6 miliarde lei. Cam cât e nevoie pentru majorările salariale ale profesorilor", a scris Marcel Boloş, joi seară, pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Scandal: Ministrul de Finanţe, ameninţat de un lider PNL că va fi dat "cu capul de pereţi" | Stenograme din şedinţa liberalilor

×
Subiecte în articol: marcel bolos lege taxe ministrul finantelor
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close