Antena 3 CNN Politică Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, despre creşterea preţurilor în România: "Este o enigmă"

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, despre creşterea preţurilor în România: "Este o enigmă"

Declarație șoc a ministrului Finanțelor, Marcel Boloş, cu privire la creşterea preţurilor în România.

de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Apr 2024   •   20:44

Întrebat cum explică faptul că prețurile din România, sunt mai mari decât în alte părți, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş a invocat o enigmă.

"Este o enigmă pe care cu greu o putem explica de ce prețurile au ajuns în România să fie destul de ridicate la produsele alimentare și, în general, la produsele care provin din gospodăriile individuale ale țăranilor. Nu cred că Guvernul poate să intervină asupra prețurilor din piață", a spus Marcel Ciolacu la Digi24.

Marcel Boloş, ministrul Finanţelor, se plânge de preţul mare la alimente din pieţe. Ce a cumpărat de 500 de lei

Declarația vine după ce acum câteva zile ministrul a spus pe ce a cheltuit 500 de lei în piaţă la Cluj-Napoca.

Ministrul Finanţelor a dezvăluit că a cheltuit 500 de lei pentru o serie de alimente necesare pentru consum gospodăresc. Acesta a declarat că preţurile sunt mari, însă masurile luate de Guvern până acum au fost destul de prudente pentru a nu scăpa inflaţia de sub control. 

"Mă duc în piața agro-alimentară în Cluj-Napoca. Am cumpărat verdețuri și, mă rog, tot ce îmi trebuie pentru consum gospodăresc. Ultima dată, am dat 500 lei. Am cumpărat și pentru mama și pentru consumul meu individual. Verdețuri, carne, produse lactate și sunt prețuri foarte ridicate", a spus ministrul Finanţelor Marcel Boloş. 

Întrebat apoi cine a scăpat inflaţia de sub control în România

Aici discutăm de trendul pe care îl are inflația, fiindcă am intrat în proces de deflație începând cu luna februarie. Este într-adevăr inflația, mă rog, ridicată la nivelul față de ceea ce există la nivelul prețurile Uniuni Europene.

Din câte cunosc, Guvernul a adoptat măsuri de plafonare a acestor prețuri la produsele agroalimentare și din punctul acesta de vedere a avut măsuri prudente pentru ca să nu intrăm într-o spirală inflaționistă", a mai spus ministrul Finanţelor Marcel Boloş.

 

×
Subiecte în articol: marcel bolos ministrul finantelor
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close