Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, reacție fulger după eșecul din Parlament: „A fost o strategie de a nu se face cvorum, de a nu se da vot”

Marcel Ciolacu, reacție fulger după eșecul din Parlament: „A fost o strategie de a nu se face cvorum, de a nu se da vot”

Lideul PSD, Marcel Ciolacu, susține că lipsa cvorumului a fost o strategie pentru ca moțiunea de cenzură să nu fie votată. Acesta nu exclude posibilitatea ca PSD să depună o nouă moțiune marți, în noua sesiune a Parlamentului.

Marcel Ciolacu, reacție fulger după eșecul din Parlament: „A fost o strategie de a nu se face cvorum, de a nu se da vot”
Sursa foto: Hepta
de Diana Dragotescu    |    31 Aug 2020   •   17:31

Marcel Ciolacu este de părere că lipsa de cvorum a fost o strategie pentru a nu se vota moțiunea: ”A fost o strategie de a nu se face cvorum, de a nu se da vot. Eu am spus că vom avea 250 de voturi. Astăzi nu s-a dat vot. Dacă s-ar fi votat o moțiune... Matematic, PSD nu are 233 de voturi. Am încercat să creăm o majoritate. Nu s-a creat cvorum”, spune liderul PSD.

PSD ar putea depune o nouă moțiune de cenzură

Liderul PSD a mai spus că există dreptul constituțional de a depune o nouă moțiune sau de a vota această moțiune: „Ca să amâni ceva, înseamnă că e ceva pe ordinea de zi. În acest moment nu e nimic pe ordinea de zi, deci nu avem ce amâna”, susține Marcel Ciolacu.

Moțiunea de cenzură „Guvernul PNL - De la Pandemie la pande-mită generalizată”, depusă luni de 205 parlamentari PSD, nu a putut fi dezbătută și votată din cauza lipsei  de cvorum, fiind prezenți doar 226 de senatori și deputați.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: motiune de cenzura Marcel Ciolacu
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close