Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, despre aderarea României la Schengen: "Nu am avut, încă, niciun contact cu cancelarul Austriei"

Marcel Ciolacu, despre aderarea României la Schengen: "Nu am avut, încă, niciun contact cu cancelarul Austriei"

Mircea Ciolacu se află în Germania, aceasta fiind prima vizită a sa de când se află în funcția de premier al României. Vizita a avut în prim plan sprijinul statelor NATO privind aderarea Bulgariei și României la Spațiul Schengen.

de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Iul 2023   •   15:16

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că de la momentul numirii sale în fruntea Guvernului României nu a avut niciun contact cu cancelarul Austriei. Explicația a apărut în condițiile în care liderul austriac se opune aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen.

Declarația a fost făcută în timpul vizitei pe care Marcel Ciolacu o face în Germania.

"Deja vedem că premierul Spaniei a stabilit ca prioritate aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen. Până acum nu am avut nicio întâlnire cu cancelarul Austriei", a precizat Ciolacu. Premierul a mai spus că aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen reprezintă o prioritate a noi conducerii a Consiliului Uniunii Europene.

Citește și: Admitere liceu 2023. Ministerul Educaţiei a comunicat data la care se va afişa ierarhia de admitere la liceu

Marcel Ciolacu a declarat că aderarea la Schengen este un drept al românilor pe care îl merită. De asemenea, Comisia Europeană are în vedere că țara noastră îndeplinește condițiile necesare pentru aderare.  

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close