Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: "Alegerile anticipate sunt o opțiune. Acest guvern nu funcționează și el trebuie îndepărtat"

Marcel Ciolacu: "Alegerile anticipate sunt o opțiune. Acest guvern nu funcționează și el trebuie îndepărtat"

Liderul Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, spune că demisia lui Ludovic Orban pentru declanșarea alegerilor anticipate e o mișcare care ar arunca România într-o nouă criză politică. Cu toate acestea, alegerile anticipate reprezintă o opțiune bună pentru țară fiindcă "acest guvern nu funcționează și el trebuie îndepărtat", a spus președintele interimar al PSD.

Marcel Ciolacu: "Alegerile anticipate sunt o opțiune. Acest guvern nu funcționează și el trebuie îndepărtat"
10 Ian 2020   •   00:00

"În ceea ce privește alegerile anticipate, nu știu calculele care stau la baza lor, dar știu că în România, în acest moment, nu există o criză politică. Pe de altă parte, dacă mă uit la cum a guvernat PNL țara, cred că e o opțiune să fie alegeri anticipate și să plece acasă. Cred că substanța este faptul că acest guvern nu funcționează și el trebuie îndepărtat. PSD, în această sesiune parlamentară, va depune o moțiune de cenzură", a declarat Ciolacu în cadrul emisiunii "Punctul de Întâlnire", cu Radu Tudor. 

"Eu am citit Constituția. Ultimele alegeri locale au avut loc pe data de 5 iunie. Alegerile locale nu pot să depașească termenul de la ultimele alegeri. Cred că singura dată ar fi pe 24 mai de alegeri locale.Nu știu ce calcule fac ei, dacă acum e momentul să arunce România, prin demisia premierului, într-o criză. Cine va face acest lcucru, să deconteze declanșarea unei asemenea crize?". 

Marcel Ciolacu a confirmat că este implicat în negocierea pentru o nouă majoritate. "Categoric, acesta e rostul nostru. Chiar dacă suntem singuri, nu înseamnă că nu purtăm negocieri pentru a crea o nouă majoritate parlamentară. Dacă Iohannis va respecta Constituția, va pune premier de la majoritate. Atunci când îți dai demisia din funcția de prim-ministru al României fără o justificare, asumă-ți întreaga criză a României", a mai spus liderul interimar al PSD. 

Marcel Ciolacu: Alegerile anticipate sunt o opțiune. Acest guvern nu funcționează și el trebuie îndepărtat

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close