Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: "Să ai angajați care își cunosc foarte bine meseria - noul El Dorado al oricărui angajator"

Marcel Ciolacu: "Să ai angajați care își cunosc foarte bine meseria - noul El Dorado al oricărui angajator"

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, într-o postare pe Facebook, că "noul El Dorado al fiecărui angajator" este "să ai angajaţi care îşi cunosc foarte bine meseria".

Marcel Ciolacu: "Să ai angajați care își cunosc foarte bine meseria - noul El Dorado al oricărui angajator"
Sursa foto: Facebook | Marcel Ciolacu
de Georgiana Adam    |    09 Mar 2024   •   12:34

Totodată, aflat în vizită la Universitatea de Științele Vieții din Iași, Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a anunţat că bugetul final pentru dezvoltarea consorțiilor regionale de învățământ dual depășește 588 de milioane de euro.

"Andrei, Cristian, Antonio, Codrin sunt doar câțiva dintre tinerii cu care m-am întâlnit azi și care mi-au povestit de ce au ales să învețe o meserie. Adevărul este că piața muncii din România are mare nevoie de tineri precum ei, care să fie specializați în profesii care ajung să fie mult mai bine plătite decât job-urile clasice de birou. Să ai angajați care își cunosc foarte bine meseria este noul El Dorado al oricărui angajator. Deoarece acest lucru asigură eficiență, productivitate și rezultate de calitate", a scris Marcel Ciolacu.

Acesta este și motivul pentru care premierul a decis ca Guvernul să se implice masiv în dezvoltarea învățământului dual: "Am suplimentat fondurile alocate pentru a finanța toate cele 29 de proiecte declarate eligibile pentru dezvoltarea consorțiilor regionale de învățământ dual, bugetul final ajungând la peste 588 de milioane de euro. Mă bucur că un astfel de centru va fi chiar la Iași! Consorțiul AGRITECH - un complex integrat unde tinerii sunt pregătiți, pe toată durata studiilor, în acord cu standardele solicitate de actuala piață a muncii. Așa cum se întâmplă în Germania sau Elveția, unde peste 70% din sistemul educațional este reprezentat de învățământul dual".

Premierul se află, sâmbătă, la Iași, la Universitatea de Științele Vieții și Palas Campus.

Mai devreme, Ciolacu i-a felicitat pe tinerii de la Universitatea de Științele Vieții ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași pentru entuziasmul și dedicarea cu care muncesc zi de zi în laborator: "creșterea procesării materiei prime în țara noastră nu se poate face în absența unei componente puternice de cercetare, care să îmbunătățească fluxurile tehnologice și să dezvolte produse inovative”.

Andrei, Cristian, Antonio, Codrin sunt doar câțiva dintre tinerii cu care m-am întâlnit azi și care mi-au povestit de ce...

Publicată de Marcel Ciolacu pe Sâmbătă, 9 martie 2024

Material susţinut de PSD

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close