Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, anunț oficial despre aderarea României în Schengen: "Din martie, se ridică granițele aeriene și maritime"

Marcel Ciolacu, anunț oficial despre aderarea României în Schengen: "Din martie, se ridică granițele aeriene și maritime"

Consiliul UE a adoptat Decizia privind aplicarea acquis-ului Schengen în România şi în Bulgaria, a anunţat, sâmbătă seară, Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Marcel Ciolacu transmite că din martie se ridică graniţele aeriene şi maritime.

Marcel Ciolacu, anunț oficial despre aderarea României în Schengen: "Din martie, se ridică granițele aeriene și maritime"
Sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Dec 2023   •   23:17

"Am promis, am făcut! Acum este oficial: din martie, se ridică granițele aeriene și maritime și vom putea emite vize Schengen.

După 13 ani de eșecuri și umilințe, acest Guvern a pornit un proces care de astăzi este ireversibil.

Anul viitor vom continua eforturile pentru a închide definitiv acest proces!", este mesajul transmis de premierul Marcel Ciolacu, sâmbătă seară, pe pagina sa de Facebook.

Am promis, am făcut! Acum este oficial: din martie, se ridică granițele aeriene și maritime și vom putea emite vize...

Publicată de Marcel Ciolacu pe Sâmbătă, 30 decembrie 2023

Citeşte şi: Klaus Iohannis, despre intrarea României în Schengen aerian: "Un prim pas important pe care l-am făcut astăzi"

A fost adoptată Decizia privind aplicarea acquis-ului Schengen în România şi în Bulgaria.

”Astăzi, 30 decembrie 2023, ora 22.38, Consiliul UE a adoptat Decizia privind aplicarea acquis-ului Schengen în România şi în Bulgaria. În conformitate cu Decizia Consiliului UE, acquis-ul comunitar Schengen se va aplica la frontierele aeriene şi navale ale României începând cu luna martie 2024”, anunţă, sâmbătă seară, Ministerul de Interne, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, potrivit Deciziei Consiliului UE, în cursul anului 2024, ”Consiliul va depune eforturi pentru a lua o decizie de eliminare a controalelor la frontiera terestră”.

Austria confirmă acordul pentru aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen Aerian

Austria a confirmat, prin Ministerul de Interne, acordul pentru aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen Aerian, după negocierile purtate cu miniştrii de interne din cele două ţări.

Austria a trimis preşedinţiei spaniole a UE un text, obligatoriu din punct de vedere juridic, prin care îşi confirmă acordul cu România şi Bulgaria cu privire la "Schengen Air", intrarea fără controale la frontierele aeriene, relatează sâmbătă APA.

Potrivit Ministerului de Interne de la Viena, acordul trebuie aprobat de toate statele membre ale UE înainte ca acesta să poată fi pus în aplicare. Prin urmare, cea mai apropiată dată posibilă pentru introducerea regulamentului ar fi martie 2024, deoarece programele de zbor vor fi modificate în această lună.

În acelaşi timp, Ministerul de Interne austriac a precizat că, în prezent, nu există negocieri privind aderarea deplină a României şi Bulgariei la spaţiul Schengen fără frontiere şi, prin urmare, nu există un termen.

Ce înseamnă aderarea României la Spaţiul Schengen Aerian

"Schengen Air" înseamnă că, în viitor, pasagerii din România și Bulgaria nu vor mai fi nevoiți să zboare spre Europa prin terminalele străine.

Ca de obicei, pașaportul va fi verificat la poartă de către companiile aeriene, cu sprijinul suplimentar al poliției austriece și al celei române sau bulgare.

Material susţinut de PSD

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close