Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, despre asasinarea lui Shinzo Abe, fostul premier al Japoniei: "Sunt profund șocat. A fost un bun prieten al României"

Marcel Ciolacu, despre asasinarea lui Shinzo Abe, fostul premier al Japoniei: "Sunt profund șocat. A fost un bun prieten al României"

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a condamnat astăzi asasinarea fostului premier japonez Abe Shinzo. Ciolacu amintește că Abe a fost un prieten al României.

Marcel Ciolacu, despre asasinarea lui Shinzo Abe, fostul premier al Japoniei: "Sunt profund șocat. A fost un bun prieten al României"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    08 Iul 2022   •   12:53

"Profund șocat de vestea privind asasinarea fostului premier japonez Abe Shinzo! Excelența Sa a fost un remarcabil om de stat și un bun prieten al României. Condamnăm cu fermitate atacul! Gândurile și rugăciunile noastre sunt alături de familia sa și poporul japonez!", a declarat Marcel Ciolacu, pe contul său de Twitter.

Fostul premier al Japoniei, împuşcat în această dimineaţă în timpul unui discurs electoral, a murit la spitalul la care a fost transportat în stare gravă.

Shinzo Abe, fostul premier al Japoniei, împuşcat în timpul unui discurs electoral în oraşul Nara, a murit la spital.

În vârstă de 67 de ani, acesta a suferit răni în partea dreaptă a gâtului și la clavicula stângă, a declarat Departamentul de pompieri al orașului Nara, adăugând că a fost în stop cardiac înainte de a fi dus la spital.

Televiziunea publică NHK a difuzat imagini care îl arată pe fostul premier japonez prăbușit în stradă, cu gărzile de securitate alergând spre e

Un nor de fum alb a fost văzut în timp ce Abe ținea un discurs de campanie. Un reporter aflat la fața locului a declarat că a auzit două bubuituri consecutive în timpul discursului.

Un bărbat în vârstă de 41 de ani a fost arestat, a declarat poliția.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Shinzo Abe premier japonia
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close