Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, despre atentatul din Istanbul: "Condamn ferm evenimentul atroce"

Marcel Ciolacu, despre atentatul din Istanbul: "Condamn ferm evenimentul atroce"

Nu există niciun motiv de teroare, scrie pe Twitter Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, după explozia de duminică din centrul Istanbulului.

Marcel Ciolacu, despre atentatul din Istanbul: "Condamn ferm evenimentul atroce"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Noi 2022   •   11:00

"Condamn ferm evenimentul atroce care a luat viața multor persoane nevinovate și a rănit zeci de oameni în explozia de la Istanbul. Nu există niciun motiv de teroare și sper că autoritățile turce vor aduce în fața justiției toți vinovații", scrie pe Twitter Marcel Ciolacu.

Reacția președintelui Camerei Deputaților vine după ce o explozie a zguduit, duminică, centrul Istanbulului. 

Atentat terorist la Istanbul | Principala suspectă a fost arestată. Anunțul făcut de ministrul de Interne turc

Persoana care a plasat ieri o bombă pe strada Istiklal din Istanbul, omorând cel puţin şase persoane și rănind alte 81, a fost arestată, a anunţat astăzi ministrul de Interne turc Souleyman Soylu.

Ministrul de Interne a acuzat astăzi Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) că a provocat atacul din Istanbul. "Conform concluziilor noastre, organizaţia teroristă PKK este responsabilă" de atac, a afirmat oficialul turc.

Preşedintele Recep Tayip Erdogan şi vicepreşedintele Fuat Oktay au indicat anterior că o "femeie" este responsabilă pentru acest atac.

Atacul, care nu a fost revendicat, s-a soldat cu şase morţi şi 81 de răniţi, dintre care jumătate au necesitat spitalizare.

Ministrul Justiţiei, Bekir Bozdag, a făcut referire la o "geantă" aflată pe o bancă: "O femeie a stat pe o bancă 40-45 de minute şi, ceva timp mai târziu, a avut loc o explozie.

Toate datele despre aceasta femeie sunt în prezent în curs de revizuire", a explicat ministrul turc. "Fie această geantă conţinea o bombă cu ceas, fie cineva a activat-o de la distanţă", a adăugat el.

Preşedintele Erdogan a fost primul care a denunţat un "atac josnic", chiar înainte de a pleca spre Indonezia, la summitul G20 din Bali: "Primele indicii sugerează un atac terorist", a declarat şeful statului turc, adăugând că "o femeie ar fi implicată".

PKK, considerată organizaţie teroristă de Ankara, dar şi de aliaţii săi occidentali, între care Statele Unite şi Uniunea Europeană, luptă împotriva guvernului turc de la mijlocul anilor '80 şi a fost considerată deseori responsabilă de atacuri sângeroase comise pe teritoriul turc.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu PSD Istanbul atentat
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close