Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, despre demiterea Avocatului Poporului: ”E un atac la statul de drept. Renate Weber este o liberală convinsă”

Marcel Ciolacu, despre demiterea Avocatului Poporului: ”E un atac la statul de drept. Renate Weber este o liberală convinsă”

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat că schimbarea Avocatului Poporului este ”un atac la statul de drept” , iar Renate Weber nu are nicio legătură cu PSD, ba chiar ”este o liberală convinsă”.

Marcel Ciolacu, despre demiterea Avocatului Poporului: ”E un atac la statul de drept. Renate Weber este o liberală convinsă”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    27 Mai 2021   •   08:44

”E un atac la statul de drept. O să facem (sesizare – n.r.) şi la CCR, o să facem şi la Comisie, la fel cum vom face şi pentru schimbările la Rdioul public şi Televiziunea publică. Sunt deja patru state la Comisie. Modul în care au fost schimbate. Vorbim de instituţiile publice.

Televiziunea şi Radioul fac parte din statul de drept, la fel ca Avocatul Poporului. Avocatul Poporului nu este ca să laude Guvernul, Avocatul Poporului este dimpotrivă, rolul Avocatului Poporului este să vegheze Guvernul să nu încalce drepturile şi libertăţile românilor. Ăsta este rolul”, a declarat Marcel Ciolacu la TVR 1, miercuri seară.

Liderul PSD a precizat că actualul Avocat al Poporului, Renate Weber, nu are nicio legătură cu social-democrații, ba chiar este ”o liberală convinsă”.

”Doamna Renate Weber, vreau să vă spun, nu are nicio treabă cu Partidul Social Democrat, este o liberală convinsă, fostă europarlamentar liberal. Deci nu are sinecuri. Au pe cineva de rezolvat. Nu funcţionează aşa”, a mai spus CIolacu, potrivit g4media.ro.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu avocatul poporului
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close