Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: Banii țării sunt pe mâna Clanului Cămătarilor liberali! Spitalele şi şcolile au rămas fără fonduri

Marcel Ciolacu: Banii țării sunt pe mâna Clanului Cămătarilor liberali! Spitalele şi şcolile au rămas fără fonduri

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că banii ţării au ajuns pe mâna "Clanului Cămătarilor liberali", iar noua rectificare bugetară arată că spitalele şi şcolile au rămas fără bani, la fel ca autorităţile locale.

Marcel Ciolacu: Banii țării sunt pe mâna Clanului Cămătarilor liberali! Spitalele şi şcolile au rămas fără fonduri
de Georgiana Adam    |    19 Noi 2020   •   13:45

De aceea, spune şeful social-democraţilor, pe 6 decembrie, trebuie pus stop acestei guvernări "ticăloase și corupte", făcând referire la alegerile parlamentare.

"Noua rectificare bugetară a guvernului Orban probează că banii țării sunt azi pe mâna Clanului Cămătarilor liberali!

Ciolacu: Spitalele, şcolile şi autoritățile locale au rămas fără bani!

Se confirmă ceea ce am spus în decembrie anul trecut, când PNL și-a angajat răspunderea pe Bugetul pentru 2020: fondurile ajung doar pentru 9 luni! Spitalele au rămas fără bani, școlile au rămas fără bani, autoritățile locale au rămas fără bani!

Rectificarea presupune tăieri masive de la INVESTIȚII și FONDURI EUROPENE. Peste 4 miliarde de lei! Ca prin minune, se găsește însă un miliard de euro pentru primăriile PNL și pentru pușculița electorală a lui Orban - Fondul de Rezervă al Guvernului!

Deficitul bugetar va ajunge la #100miliarde lei la finele anului, un dezastruos #record istoric. Asta, deși Romania a avut cel mai mic #pachetdestimulare a economiei din UE, de numai 2,5% din PIB!

Şeful PSD: România s-a împrumutat accelerat, cu peste 25 miliarde euro

România s-a împrumutat accelerat, cu peste #25 miliarde EURO, dar nu sunt bani pentru firmele românești, nici pentru pensionari și copii, nici pentru agricultură. 

Datoria guvernamentală va depăși pragul de #100miliarde EURO în decembrie 2020. Asta înseamnă că, pentru împrumuturile făcute acum, vom plăti dobânzi în plus de câte 1 miliard de euro! În fiecare an din următorii 10 ani. 

Mai mult, din proiecția anunțată chiar de ei pentru 2021, vorbesc de scăderea deficitului cu #20 miliarde de lei. De unde #taie PNL 20 miliarde? Ascund bugetul fiindcă nu vor să răspundă la următoarele întrebări dure:

⁉️ Mai cresc pensiile? Mai există recalcularea lor în 2021?

⁉️ Pensia minima rămâne înghețată în 2021?

⁉️ Cu cât se vor tăia salariile bugetarilor în 2021? 

⁉️ Cât vor să crească TVA (incusiv la alimente,  care va lovi năpraznic nivelul de trai a peste 8 milioane de români)?
⁉️ Cu cât vor majora impozitele?

Marcel Ciolacu: Cîțu, acest Sile Cămătaru al guvernării liberale

În 2020, PNL a urcat povara datoriei din spinarea fiecărui român cu 1300 euro! Acești bani vor fi plătiți de fiecare dintre noi prin măsuri de #austeritate, #concedieri și creșteri de taxe și impozite. 

Acestea sunt "lucrurile fantastice" făcute de Cîțu, acest Sile Cămătaru al guvernării liberale! De aceea nu vor să arate bugetul pe anul viitor! 

Pe 6 decembrie, trebuie pus #STOP acestei guvernări ticăloase și corupte! Iar cei care au îngropat țara în datorii trebuie să răspundă!", a scris preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, joi, pe pagina de Facebook.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Decizii importante pentru români, în ședința CSAT de astăzi
x close