Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: "Am reușit să trecem de Camera Deputaților- cameră decizională, legea prin care instituim obligativitatea criteriului verde la licitații"

Marcel Ciolacu: "Am reușit să trecem de Camera Deputaților- cameră decizională, legea prin care instituim obligativitatea criteriului verde la licitații"

Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat că în Camera Deputaților a fost adoptată luni legea privind obligativitatea criteriului verde la licitații, care va da o șansă în plus firmelor românești de a participa cu succes la licitațiile publice ale statului.

Marcel Ciolacu: "Am reușit să trecem de Camera Deputaților- cameră decizională, legea prin care instituim obligativitatea criteriului verde la licitații"
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    14 Mar 2022   •   21:33

"Mă bucur că am reușit astăzi să trecem de Camera Deputaților- cameră decizională, legea prin care instituim obligativitatea criteriului verde la licitații, după model european, prin care susținem capitalul românesc, și implicit comunitățile în care aceștia își desfășoară activitatea”, a scris luni seara pe Facebook Marcel Ciolacu.

Conform acestuia, legea inițiată de PSD va da o șansă în plus firmelor românești de a participa cu succes la licitațiile publice ale statului.

"Concret, această lege inițiată de PSD, va da o șansă în plus firmelor românești de a participa cu succes la licitațiile publice ale statului. Astfel, în evaluarea ofertelor la licitații vor fi punctate suplimentar companiile capabile să asigure o poluare cât mai mică, ca urmare a unui traseu de transport cât mai scurt. Pe scurt: cu cât ești mai aproape cu marfa de destinație cu atât ești mai avantajat!

Am făcut această lege în urma întâlnirilor cu reprezentanții mediului de afaceri, care mi-au spus cum în Germania, de exemplu, un producător din Munchen este în mod clar mai avantajat la licitație decât unul român pentru că primește punctajul maxim pentru ”criteriul verde” (adică poluare redusă).

Asta vom face acum și în România! Companiile românești au nevoie de o susținere corectă din partea statului, mai ales în actualul context economic!", a mai scris Marcel Ciolacu.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close