Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: "Dacă domnul Ciucă va deveni preşedintele PNL, postul de prim-ministru în 2023 va reveni la PSD"

Marcel Ciolacu: "Dacă domnul Ciucă va deveni preşedintele PNL, postul de prim-ministru în 2023 va reveni la PSD"

Marcel Ciolacu a anunţat că dacă Nicolae Ciucă va deveni preşedintele PNL, în luna mai a anului 2023 postul de prim-ministru va reveni PSD. Ciolacu a făcut precizări și despre cine ar putea fi candidatul PSD la prezidențiale.

Marcel Ciolacu: "Dacă domnul Ciucă va deveni preşedintele PNL, postul de prim-ministru în 2023 va reveni la PSD"
Sursa foto: Antena 3
de Alina Tănase    |    07 Apr 2022   •   09:38

"În acest moment, cu certitudine vă spun, dacă Ciucă devine președinte PNL, cu certitudine de 100% postul de prim-ministru, din mai, 2023, va fi preluat de PSD. Rămâne de văzut pe cine va desemna PSD premier. În acest moment eu sunt nominalizat să preiau funcția de premier la rotativă, dar mai este un an de zile până atunci. Ce este sigur e că Ciucă nu va mai fi premier. Acum nu mai e nicio crăpătură că acest lucru se va întâmpla”, a spus Marcel Ciolacu într-o emisiune la România TV.

Liderul PSD a mai admis că e posibil ca liberalii să-l pregătească pe Ciucă pentru a candida la președinția României, după ce va prelua șefia partidului. "E dreptul lor să-l desemneze candidat", a spus Ciolacu, completând că și PSD va avea un candidat potrivit la șefia țării.

"Cine candidează la președinția țării, când, cum, nu cred că interesează pe români. Am anunţat în interiorul PSD că s-a terminat cutuma ca preşedintele partidului sa fie şi candidatul pentru funcția de preşedinte al ţării. Vor fi alegeri interne în fiecare judet şi fiecare primar, viceprimar se va exprima prin vot în privinţa candidatului PSD pentru funcţia de preşedinte al României.

Vom introduce și o personalitate din afara partidului pentru a participa la cursa internă pentru desemnarea candidatului PSD la prezidențiale. De 20 de ani PSD nu a câștigat această funcție, înseamnă că ceva nu a funcționat. Unul dintre lucruri a fost că președintele partidului a fost, automat, și candidatul la prezidențiale. Eu nu am aceste gânduri, în momentul de față", a dezvăluit Ciolacu.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close