Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: "Actuala coaliție are viitor și după 2024"

Marcel Ciolacu: "Actuala coaliție are viitor și după 2024"

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat miercuri, într-un interviu pentru Reuters, că marea coaliție guvernamentală a României va supraviețui cel puțin până la alegerile generale din 2024, în ciuda diferențelor de abordare politică.

Marcel Ciolacu: "Actuala coaliție are viitor și după 2024"
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    16 Feb 2022   •   19:37

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților și liderul Social-Democraților, cel mai mare partid din România, a declarat că majoritatea considerabilă a coaliției va ajuta la combaterea crizelor de sănătate, energetice și economice care se suprapun.

"Când ai o asemenea majoritate, trebuie să urmărești și să faci lucruri îndrăznețe", a spus el într-un interviu pentru Reuters. "Cred că această coaliție de guvernare va funcționa până în 2024 și... cred că are un viitor după 2024 cu aceeași structură".

Marcel Ciolacu a spus că guvernul va extinde o schemă de sprijin energetic de plafonare a prețurilor și subvenții pentru gospodării și companii mici după expirarea actualei măsuri în martie, respingând o propunere anterioară de reducere a taxei pe valoarea adăugată pentru prețurile la energie electrică, începând cu luna aprilie.

Marcel Ciolacu despre ministrul Energiei: "Are multe explicații de dat. Nu îi pot cere evidențe premierului"

„Dacă prețurile rămân plafonate, de ce să scadă TVA?”, afirmă Ciolacu.

Marcel Ciolacu a mai spus că România trebuie să investească în producția de energie nouă și să devină independentă energetic în trei ani.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu coalitie
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close