Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, după discuţiile cu preşedinta Comisiei Europene: "Am anunțat că eu nu sunt de acord să creștem cota de TVA"

Marcel Ciolacu, după discuţiile cu preşedinta Comisiei Europene: "Am anunțat că eu nu sunt de acord să creștem cota de TVA"

Premierul Marcel Ciolacu a făcut declarații, la Bruxelles, după întâlnirea cu președinta Comisiei europene, Ursula von der Leyen.

Marcel Ciolacu, după discuţiile cu preşedinta Comisiei Europene: "Am anunțat că eu nu sunt de acord să creștem cota de TVA"
Sursa foto: gov.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Sep 2023   •   18:59

Unul dintre subiectele abordate la întâlnire a vizat reformele asumate de ţara noastră prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Potrivit premierului, există o flexibilitate de a veni cu un nou plan în ceea ce privește deficitul bugetar.

Comisia va propune Consiliului această nouă renegociere, iar o decizie privind majorarea deficitului va fi luată până la sfârșitul anului.

Marcel Ciolacu: "Nu sunt de acord să creștem cota de TVA"

"Am anunțat foarte clar că eu nu sunt de acord să creștem cota de TVA peste 19%, un lucru care ar duce din nou la o creștere a inflației și o scădere de creștere economică", a declarat Marcel Ciolacu, după discuţiile cu preşedinta Comisiei Europene.

"Este pentru prima oară după aproape doi ani când am reușit să aducem inflația la o singură cifră și vom continua să o descreștem cât mai mult", a adăugat acesta.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut întrevederi pe parcursul zilei de vineri la Bruxelles cu preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, precum şi cu directorul general al SG Recover (Recovery and Resilience Task Force), din cadrul Comisiei Europene, Celine Gauer. 

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close