Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: ”Datele oficiale demonstrează că viziunea propusă românilor la preluarea mandatului de premier a fost una corectă”

Marcel Ciolacu: ”Datele oficiale demonstrează că viziunea propusă românilor la preluarea mandatului de premier a fost una corectă”

”Datele oficiale demonstrează că viziunea propusă românilor la preluarea mandatului de premier a fost una corectă”, susține premierul Marcel Ciolacu, după publicarea, de către INS, a datelor care arată o scădere a ratei inflației în luna martie.

Marcel Ciolacu: ”Datele oficiale demonstrează că viziunea propusă românilor la preluarea mandatului de premier a fost una corectă”
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Laura Dinu    |    11 Apr 2024   •   11:43

Marcel Ciolacu spune că, potrivit INS, rata anuală a inflației a scăzut la 6,6% în martie, de la 7,2% în februarie. Mai mult decât atât, PIB-ul României a ajuns în 2023 la cel mai mare nivel din istoria țării, peste 1600 miliarde lei și numărul românilor aflați în sărăcie extremă (deprivare materială și socială severă) a scăzut cu 855.000 în 2023 față de 2022, potrivit cifrelor Eurostat.

”Fapte:

1. Rata anuală a inflației a scăzut la 6,6% în martie, de la 7,2% în februarie - INS.

2. PIB-ul României a ajuns în 2023 la cel mai mare nivel din istoria țării, peste 1600 mld lei - INS.

3. Numărul românilor aflați în sărăcie extremă (deprivare materială și socială severă) a scăzut cu 855.000 în 2023 față de 2022 - Eurostat.

Datele oficiale demonstrează că viziunea propusă românilor la preluarea mandatului de premier a fost una corectă. Investițiile cresc economia și, în mod special, investițiile în infrastructura mare reprezintă soluția pentru reducerea decalajelor în zonele mai puțin dezvoltate.

În paralel, așa cum am promis, principalul obiectiv al guvernării a fost creșterea puterii de cumpărare, mai ales pentru cei cu venituri reduse.

Am atacat creșterea nesimțită a prețurilor prin plafonarea prețului la utilități și a marjei comerciale la alimentele de bază și, în același timp, am venit cu măsuri active de creștere a veniturilor salariaților (prin creșterea salariului minim) și a pensionarilor (prin creșterea pensiilor), prin pachete de sprijin pentru cei vulnerabili (vouchere pentru facturile la utilități și pentru alimente)”, scrie Marcel Ciolacu pe o rețea socială. 

Fapte: 1. Rata anuală a inflației a scăzut la 6,6% în martie, de la 7,2% în februarie - INS. 2. PIB-ul României a...

Publicată de Marcel Ciolacu pe Joi, 11 aprilie 2024

Material susţinut de PSD

×
Subiecte în articol: inflatie Marcel Ciolacu PSD
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close