Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu anunţă că deficitul bugetar ar putea ajunge până la 5,7%. "România este stabilă economic", spune el

Marcel Ciolacu anunţă că deficitul bugetar ar putea ajunge până la 5,7%. "România este stabilă economic", spune el

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, la Kiev, că deficitul bugetar al României ar putea creşte, în acest an, până la 5,7%, ca urmare a implementării legii privind măsurile fiscal-bugetare pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament.

Marcel Ciolacu anunţă că deficitul bugetar ar putea ajunge până la 5,7%. "România este stabilă economic", spune el
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Oct 2023   •   22:03

Premierul Marcel Ciolacu susţine că noua ţintă de deficit ar putea fi asumată printr-o rectificare bugetară care ar putea avea loc în perioada imediat următoare.

"Când domnul Cîţu a sărit deficitul de la 2,7% la 9,2%, nu am văzut pe nimeni că a luat o sticlă de benzină să îşi dea foc în vreo piaţă sau la vreo televiziune, că a distrus această ţară, făcând un deficit mai mare cu 100 de miliarde de lei. Mai mult, nu am văzut pe nimeni să îşi dea foc când a dus datoria externă de la 37% la 50%, asta însemnând încă 100 de miliarde de lei.

A venit un prim-ministru de la ciuma roşie, de la PSD şi în trei luni de zile este un dezastru că nu închidem deficitul cum şi l-a asumat un ipocrit şi un accident al României în funcţia de prim-ministru de la 4,4% şi sperăm să închidem cu 5,5%- 5,7%.

Deodată a devenit o problemă extraordinară. România este stabilă economic", a afirmat Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, alături de Volodimir Zelenski, în Kiev. Discuțiile dintre cei doi

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu deficit economie
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close