Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, despre situația lui Ion Iliescu în PSD

Marcel Ciolacu, despre situația lui Ion Iliescu în PSD

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că, din câte ştie, Ion Iliescu nu este preşedinte de onoare al partidului, menţionând că acesta a reprezentat un simbol pentru PSD, pentru România şi pentru democraţie, dar s-a retras din viaţa publică.

Marcel Ciolacu, despre situația lui Ion Iliescu în PSD
19 Feb 2020   •   23:33

Întrebat dacă Ion Iliescu este sau nu preşedinte de onoare al PSD, Ciolacu a spus: "Eu din câte ştiu, nu".

"Nu este o prioritate a mea domnul Iliescu, dacă este preşedinte de onoare, unde e statutul. Chiar... credeţi-mă", a adăugat Ciolacu, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD, chestionat în legătură cu faptul că Ion Iliescu figurează pe site-ul partidului ca fiind preşedinte de onoare al PSD.

Întrebat dacă la viitorul congres Ion Iliescu îşi va păstra această calitate de preşedinte de onoare, Marcel Ciolacu a răspuns: "Nu ştiu dacă această calitate trebuie să i-o confere fiecare congres sau necongres, nu înţeleg fondul problemei".

"Ion Iliescu a reprezentat un simbol pentru PSD şi pentru România şi pentru democraţia din România. (...) A reprezentat, deoarece s-a retras din viaţa publică domnul Iliescu. (...) Nu am avut aceste discuţii despre Ion Iliescu la CEx", a afirmat Ciolacu.

El a precizat că la şedinţa CExN al partidului nu s-a discutat nici despre Sorin Grindeanu. "Nu am avut discuţii despre Grindeanu în CEx. Eu doresc ca toţi cei excluşi din PSD să revină, lucru pe care îl ştiţi. Îmi doresc ca Sorin Grindeanu, nu neapărat să fie pe lista mea, să candideze la congres". 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Ion Iliescu Marcel Ciolacu
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close