Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: "Firmele cu acționariat exclusiv feminin, mai profitabile decât cele cu acționari bărbați"

Marcel Ciolacu: "Firmele cu acționariat exclusiv feminin, mai profitabile decât cele cu acționari bărbați"

Firmele cu acționariat exclusiv feminin sunt semnificativ mai profitabile decât cele în care sunt acționari doar bărbații, a declarat, citând un studiu, premierul Marcel Ciolacu, la o gală a femeilor în economie.

Marcel Ciolacu: "Firmele cu acționariat exclusiv feminin, mai profitabile decât cele cu acționari bărbați"
Sursa foto: Facebook/ Marcel Ciolacu
de Mia Lungu    |    05 Mar 2024   •   22:40

"Conform ultimului studiu realizat în România, firmele cu acționariat exclusiv feminin sunt semnificativ mai profitabile decât cele în care sunt acționari doar bărbații. E drept, cu cifre de afaceri mai mici, dar au o rată a profitului aproape dublă față de companiile deținute în totalitate de bărbați", a spus premierul la Gala CONAF - "Women in Economy".

"Din punctul meu de vedere, am să vorbesc și cu ministrul Boloș, ANAF-ul nu are ce căuta la aceste companii", a adăugat șeful Guvernului.

El susține că dacă România ar avea încă pe atâtea companii înființate și administrate de romînce, țara noastră ar avea șansa să producă cea mai mare creștere economică din Europa.

"Vreau să vă anunț că de azi înainte la toate consultările pe care le voi avea cu reprezentanții mediului de afaceri voi cere ca femeile să fie reprezentate în proporție de 50%", a adăugat Marcel Ciolacu.

Participarea premierului Marcel Ciolacu la Gala CONAF- ”Women in Economy”

Participarea premierului Marcel Ciolacu la Gala CONAF- ”Women in Economy”

Posted by Marcel Ciolacu on Tuesday, 5 March 2024

Material susţinut de PSD

×
Subiecte în articol: PSD Marcel Ciolacu femei barbati firme
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close