Antena 3 CNN Politică Atacul PSD împotriva premierului Florin Cîțu: Moțiunea de cenzură! Ciolacu: Știți că au apărut 33 de taxe noi?

Atacul PSD împotriva premierului Florin Cîțu: Moțiunea de cenzură! Ciolacu: Știți că au apărut 33 de taxe noi?

Este război total între coaliție și opoziție, pe legea bugetului care ajunge astăzi în Parlament, după luni de așteptare.

Atacul PSD împotriva premierului Florin Cîțu: Moțiunea de cenzură! Ciolacu: Știți că au apărut 33 de taxe noi?
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    22 Feb 2021   •   08:58

Florin Cîțu este chemat la raport de Partidul Social Democrat. Premierul va da declarații astăzi, în fața deputaților, despre cum a împărțit banii țării. 

Mai mult decât atât, social democrații anunță că vor depune moțiune de cenzură dacă miile de amendamente prin care propun majorarea, chiar de la 1 martie, a pensiilor, alocațiilor, și salariilor din educație, nu sunt acceptate. 

”Noi venim cu aceste amendamente, poate în ultima clipă acest guvern își dă seama că proiectul de buget cu tăieri și cu austeritate e o tâmpenie. Să tai în pandemie, chiar dacă suntem pe un trend ușor descendent, să tai 2,6 miliarde de euro... Imunizarea României de două ori o puteai face cu acești bani! Să ai cel mai mic buget la Educație, din toate timpurile, de 30 de ani... Ce vor să facă din țara asta?

Dacă ei cred că pot continua așa, este o tâmpenie ceea ce fac!

Marea problemă la buget este alta! Cât reprezintă veniturile din PIB-ul României? Veniturile din PIB-ul României estimate? Anul trecut le-a estimat la 360 și au făcut 322 de miliarde. Sunt estimate la 31% din PIB. Vreau să vă spun că media europeană este de 36%. Știți că au apărut 33 de taxe noi? Nimeni nu știe nimic de ele!”, a declarat Marcel Ciolacu.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu buget Florin Cîțu
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close