Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu spune că românii nu vor simţi creşterea economică anunţată de FMI. "E creştere pe datorie şi asta înseamnă creşteri de taxe!"

Marcel Ciolacu spune că românii nu vor simţi creşterea economică anunţată de FMI. "E creştere pe datorie şi asta înseamnă creşteri de taxe!"

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus, marţi, despre creșterea economică prognozată de FMI că aceata este "doar pe hârtie și pentru camarila de dreapta". Liderul formaţiunii social-democrate anticipează taxe mărite în viitor.

Marcel Ciolacu spune că românii nu vor simţi creşterea economică anunţată de FMI. "E creştere pe datorie şi asta înseamnă creşteri de taxe!"
Sursa foto: hepta
de Georgiana Adam    |    06 Apr 2021   •   17:37

Marcel Ciolacu: Creşterea prognozată de FMI nu va fi simţită de români în buzunare

"Creșterea economică prognozată de FMI este doar pe hârtie și pentru camarila de dreapta! Pentru români este doar sărăcie!!! Prețurile la alimente și utilități au explodat, euro a ajuns la 5 lei, iar puterea de cumpărare a scăzut dramatic.

Este o creștere economică pe hârtie - nu în portofelele oamenilor! Iar mai mult de jumătate din PIB înseamnă datorie. De fapt, așa-zisa creștere economică contabilă se resimte negativ în buzunarul cetățenilor și în conturile companiilor.

Marcel Ciolacu: Atunci când creşti pe datorie, de fapt scazi

Când crești pe datorie și pe inflație, de fapt scazi. Scazi pentru că puterea ta de cumpărare scade. Oamenii nu pot fi mințiți cu statistici pentru că ei se confruntă zilnic cu creșterea prețurilor din magazine", a apreciat preşedintele PSD într-o postare pe Facebook.

Marcel Ciolacu: Creştere pe datorie înseamnă taxe mărite

"În plus, românii vor fi tot mai apăsați de povara datoriilor pe care Guvernul îi obligă să le suporte.

Fiecare român era deja mai dator cu 8.000 de lei după anul 2020 pentru modul dezastruos în care guvernul a gestionat criză economică. În 2021, ni se pregateste o nouă supraîndatorare de încă 24 miliarde euro, adică alți 8.000 de lei/cetățean.

România crește pe datorie, iar asta înseamnă că ea se umflă contabil, dar de fapt, nu se dezvoltă ecomomic și social", adaugă liderul PSD.

Creșterea economică prognozată de FMI este doar pe hârtie și pentru camarila de dreapta! Pentru români este doar...

Publicată de Marcel Ciolacu pe Marţi, 6 aprilie 2021

România, a doua creştere economică din Uniunea Europeană în 2021, anunţă FMI

În previziunile sale economice globale, Fondul atribuie României un avans al PIB de 6% iar în cazul Spaniei, o creştere de 6,4% (foto galerie). Ţara noastră ar urma să marcheze şi în 2022 o creştere economică importantă, de 4,8%.

Inflaţia ar urma să fie de 2,8% la nivelul anului curent şi va scădea la 2,1% anul viitor, conform FMI.

Şomajul va rămâne la 4,9% şi în acest an, şi în 2022, apreciază sursa citată.

Performanţa avansată de Fond în cazul României este mai bună, procentual, decât a zonei euro, unde FMI vede o creştere a economiilor ţărilor membre de 4,4% în 2021, în contextul în care PIB-ul Germaniei ar urma să crească cu 3,6%, creşterea anticipată pentru Austria şi Olanda fiind de 3,5%.

Economia lumii ar urma să crească în 2021 cu 6%, estimează Fondul Monetar Internaţional.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu FMI
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close