Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu avertizează: "România nu va avea capacitatea de a atrage toate fondurile din PNRR pentru toate spitalele"

Marcel Ciolacu avertizează: "România nu va avea capacitatea de a atrage toate fondurile din PNRR pentru toate spitalele"

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că statul român nu va avea capacitatea de a atrage toate fondurile pentru toate spitalele trecute în PNRR sau prin exercițiile financiare: „Trebuie să să avem simțul realității asupra capacității administrative a statului român de a atrage toți banii europeni”.

Marcel Ciolacu avertizează: "România nu va avea capacitatea de a atrage toate fondurile din PNRR pentru toate spitalele"
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Dima    |    06 Oct 2022   •   11:19

„Trebuie să avem simțul realității asupra capacității administrative a statului român de a atrage toți banii europeni. Nu trebuie să ne facem bugete și să spunem că vom atrage toate sumele pe investiții publice ale statului, pentru că nu vom reuși acest lucru. România încă nu are capacitatea administrativă de a atrage toate aceste sume”, spune Marcel Ciolacu.

El precizează că în prezent România ar trebui să atragă în jur de un miliard de euro pe lună.

„Ar trebui gândită acea porțiune pe care statul nu o poate atrage în marea infrastructură, indiferent de cât ar modifica legile de achizii și ea trebuie redirecționată către mediul privat. Vă dau un singur exemplu, vorbim de investițiile din domeniul sanitar. Nu cred că statul român va avea capacitatea de a atrage toate fondurile pentru toate spitalele trecute în PNRR sau prin exercițiile financiare. Acolo trebuie statul român și guvernul să se așeze la masă cu mediul privat și să dimensioneze ce sume pot fi atrase de către sistemul public de sănătate și ce sume trebuie atrase către sistemul privat de sănătate”, încheie liderul PSD, citat de Mediafax.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu PNNR
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close