Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: "Organizarea unui forum economic româno-german va contribui la intensificarea dimensiunii comerciale a parteneriatului nostru"

Marcel Ciolacu: "Organizarea unui forum economic româno-german va contribui la intensificarea dimensiunii comerciale a parteneriatului nostru"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat luni că organizarea unui forum economic româno-german, în următoarea perioadă, va contribui la intensificarea dimensiunii comerciale a parteneriatului dintre cele două ţări.

Marcel Ciolacu: "Organizarea unui forum economic româno-german va contribui la intensificarea dimensiunii comerciale a parteneriatului nostru"
Sursa foto: Marcel Ciolacu/ Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Apr 2023   •   19:48

"I-am mulțumit astăzi cancelarului social-democrat al Germaniei, Olaf Scholz, pentru că a fost primul lider european care s-a pronunțat public în favoarea aderării României la spațiul Schengen.

Mă bucur că România continuă să se bucure de susținerea unanimă a tuturor liderilor de stânga din Europa și sunt convins că împreună vom face pași importanți pentru ca țara noastră să își câștige acest loc binemeritat.

Trebuie să continuăm să lucrăm împreună pentru a dezvolta relațiile bilaterale româno-germane, atât la nivel politic, cât mai ales la nivel economic. În acest sens, sunt convins că organizarea unui forum economic româno-german în următoarea perioadă va contribui la intensificarea dimensiunii comerciale a parteneriatului nostru.

Citeşte şi: Olaf Scholz în România: "Obiectivul pe care Germania îl sprijină este aderarea la Schengen în acest an"

În plus, cred că România poate fi o destinație excelentă pentru companiile germane care iau în calcul să își mute activitatea din zonele afectate de conflict.

De asemenea, am discutat cu oficialul german despre importanța strategică a menținerii eforturilor de sprijin pentru Republica Moldova în parcursul aderării la Uniunea Europeană și pentru a se proteja în fața amenințărilor hibride", a scris Marcel Ciolacu, luni, pe pagina sa de Facebook.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Olaf Scholz Schengen
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close