Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: "Guvernul acordă, în egală măsură, importanţa cuvenită stabilităţii şi predictibilităţii şi asigurării condiţiilor concurenţiale de business"

Marcel Ciolacu: "Guvernul acordă, în egală măsură, importanţa cuvenită stabilităţii şi predictibilităţii şi asigurării condiţiilor concurenţiale de business"

Guvernul acordă, în egală măsură, importanţa cuvenită stabilităţii şi predictibilităţii, transparenţei şi asigurării condiţiilor concurenţiale de business, factori importanţi pentru dezvoltarea şi modernizarea României, a transmis premierul Marcel Ciolacu reprezentanţilor Camerei de Comerţ Americane în România - AmCham Romania în cadrul unei întâlniri care a avut loc joi la Palatul Victoria.

Marcel Ciolacu: "Guvernul acordă, în egală măsură, importanţa cuvenită stabilităţii şi predictibilităţii şi asigurării condiţiilor concurenţiale de business"
Sursa foto: Inquam Photos / George Calin
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Iul 2023   •   16:16

"Guvernul României îşi concentrează acţiunile asupra investiţiilor, reformelor şi îmbunătăţirii calităţii vieţii oamenilor, obiective pe care le are, deopotrivă, şi mediul de afaceri. Acordăm, în egală măsură, importanţa cuvenită stabilităţii şi predictibilităţii, transparenţei şi asigurării condiţiilor concurenţiale de business, factori importanţi pentru dezvoltarea şi modernizarea României. În planul politicii externe, un obiectiv major al României este aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, care va stimula, de asemenea, procesul de modernizare a ţării şi va contribui la atingerea unor standarde înalte în privinţa conduitei etice, a promovării transparenţei şi a unui mediu de afaceri sănătos", a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu, citat într-un comunicat al Guvernului.

Pemierul a felicitat delegaţia AmCham Romania pentru aniversarea a 30 de ani de la înfiinţare, perioadă în care această organizaţie a contribuit la dezvoltarea dimensiunii economice a relaţiei româno-americane şi la consolidarea Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii.

Totodată, şeful Executivului a salutat interesul companiilor americane pentru realizarea de noi investiţii în România şi a subliniat interesul Guvernului de a aprofunda cooperarea în domenii precum energia, apărarea, securitatea cibernetică, digitalizarea, domeniul farmaceutic sau sectorul financiar-bancar.

Citeşte şi: Au fost elaborate normele planului național anti-cancer. Marcel Ciolacu: "Toți bolnavii de cancer sunt incluși acum în noile programe de diagnostic și tratament"

În acest context, prim-ministrul a încurajat reprezentanţii companiilor americane să participe la Forumul de afaceri al Iniţiativei celor Trei Mări, organizat de Guvernul României, în data de 7 septembrie, în marja Summit-ului Iniţiativei celor Trei Mări, desfăşurat la Bucureşti.

Nu în ultimul rând, premierul a mulţumit reprezentanţilor AmCham Romania pentru susţinerea acordată României pentru includerea în Programul Visa Waiver al Statelor Unite ale Americii.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu guvern
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close