Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: "Mi se pare incorect să măresc cu acelaşi procent o pensie de 18.000 lei şi o pensie până în 2.000 de lei"

Marcel Ciolacu: "Mi se pare incorect să măresc cu acelaşi procent o pensie de 18.000 lei şi o pensie până în 2.000 de lei"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că i se pare incorect să majoreze cu acelaşi procent o pensie de 18.000 de lei şi una de 2.000 de lei.

Marcel Ciolacu: "Mi se pare incorect să măresc cu acelaşi procent o pensie de 18.000 lei şi o pensie până în 2.000 de lei"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    02 Noi 2022   •   12:51

Liderul PSD a declarat, miercuri, la Petreşti, în judeţul Dâmboviţa, că în privinţa creşterii pensiilor are aceeaşi abordare ca a premierului Nicolae Ciucă, fiind mai multe variante de lucru, dar a subliniat că el, ca social-democrat, doreşte să fie corect şi cu cei cu pensii mari şi cu cei cu pensii mici.

"La pensii am aceeaşi abordare ca domnul prim-ministru. Sunt mai multe variante de lucru. 

Normal, reprezint un partid social-democrat, am abordarea în care doresc să fim corecţi cu toată lumea în această perioadă un pic încărcată, pentru noi toţi, şi pentru cei cu venituri mai mari, dar mai ales pentru cei cu venituri mai mici. 

Mi se pare un pic incorect să măresc o pensie, cum ar fi de 18.000 de lei cu 2.700 de lei, un procent de 15%, şi o pensie până în 2.000 de lei, nominal, chiar dacă e acelaşi procent, foarte puţin. 

E posibil să găsim şi alte surse să echilibrăm aceste lucruri. Dar sunt ferm convins că vom lua decizia corectă, astfel încât toată lumea să fie ajutată", a spus Ciolacu.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, despre majorarea pensiilor şi salariilor că sunt luate în calcul toate variantele şi urmează ca cea mai bună dintre ele pentru populaţie să fie anunţată, în funcţie de buget.

Întrebat despre impactul unei majorări cu 10% a pensiilor, Nicolae Ciucă a răspuns: "În acest moment, pe analizele pe care le avem, nu se corelează de niciun fel, nu sunt corelate măsurile pe energie cu cele care vizează pensiile şi salariul minim".

De asemenea, şeful Executivului a spus că se doreşte ca salariul minim să crească, dar abia după o analiză a proiectului de buget, pe cifre concrete, se poate anunţa procentul de creştere.

×
Subiecte în articol: pensii crestere pensii Marcel Ciolacu
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close