Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu ministrul italian de Interne: ”Roma nu împărtășește miopia altor lideri europeni, precum cei din Austria”

Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu ministrul italian de Interne: ”Roma nu împărtășește miopia altor lideri europeni, precum cei din Austria”

Marcel Ciolacu, liderul PSD și șeful Camerei Deputaților, a declarat, după o întrevedere cu ministrul italian de Interne, Matteo Piantedosi, că Roma nu împărtășește miopia altor lideri europeni, precum cei din Austria.

Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu ministrul italian de Interne: ”Roma nu împărtășește miopia altor lideri europeni, precum cei din Austria”
Sursa foto: Facebook/ Marcel Ciolacu
de Andreea Ştefan    |    17 Feb 2023   •   14:58

”România dorește actualizarea Parteneriatului Strategic pe care îl are cu Italia încă din 1997! Împreună putem îmbunătăți acest liant diplomatic menit să ajute inclusiv comunitatea de peste 1,2 milioane de români pentru care statul italian a devenit a doua casă.

În acest context, i-am mulțumit astăzi ministrului de Interne italian, Matteo Piantedosi, unul dintre cei mai vocali avocați ai cauzei României în vederea aderării la Spațiul Schengen!

De altfel, oficialul italian mi-a confirmat că va susține în continuare, cu tărie, demersul nostru!

Roma nu împărtășește miopia altor lideri europeni, precum cei din Austria, care, în loc să abordeze problemele europene din perspectiva tuturor statelor membre, se limitează să acționeze pe considerente interne și pur electorale.

De aceea, am menționat că nu garduri noi între statele europene reprezintă o soluție! Nu este nici eficient și nici etic să fim separați, așa cum vor unii lideri austrieci”, a transmis Marcel Ciolacu într-o postare pe Facebook.

#România dorește actualizarea #Parteneriatului Strategic pe care îl are cu #Italia încă din 1997! Împreună putem...

Publicată de Marcel Ciolacu pe Vineri, 17 februarie 2023

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu spatiul Schengen
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close