Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu românii din Israel: "România este un loc sigur pentru cei care vor un refugiu"

Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu românii din Israel: "România este un loc sigur pentru cei care vor un refugiu"

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu românii stabiliți în Israel. România a fost și este un loc sigur pentru cei care vor un refugiu, le-a transmis șeful Guvernului.

Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu românii din Israel: "România este un loc sigur pentru cei care vor un refugiu"
Sursa foto: Facebook/ Marcel Ciolacu
de Georgiana Adam    |    17 Oct 2023   •   16:15

Prim-ministrul român a efectuat marți o vizită fulger în Israel. El s-a întâlnit cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, căruia i-a transmis că are sprijinul României. Cei doi au vorbit și despre românii din Israel și din Gaza. Înainte de a reveni la București, Marcel Ciolacu s-a întâlnit și cu reprezentanții comunității românești din Israel.

„O întâlnire emoționantă cu diaspora română din Israel! În astfel de momente, cuvintele nu pot alina pierderea persoanelor dragi. Comunitatea se poate baza pe întregul sprijin al Guvernului de la București. România a fost și este un loc sigur pentru cei care vor un refugiu pentru ei și familiile lor”, a transmis premierul Marcel Ciolacu.

Până în prezent, autoritățile române au oferit sprijin pentru repatrierea în siguranță a peste 2.200 de cetățeni români din Israel și continuă demersurile pentru a oferi asistență consulară cetățenilor români care vor solicita sprijin pentru revenirea în țară.

Premierul Marcel Ciolacu a fost însoțit în vizita în Israel de ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, deputatul Silviu Vexler, președinte al Federației Comunităților Evreiești din România, și ambasadorul României în Israel, Radu Ioanid.

O întâlnire emoționantă cu diaspora română din Israel! În astfel de momente, cuvintele nu pot alina pierderea...

Posted by Marcel Ciolacu on Tuesday, 17 October 2023

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close