Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, după ce Klaus Iohannis a spus că PNRR nu poate fi respins: "Preşedintele minte pentru Guvernul său. Luaţi şi citiţi!"

Marcel Ciolacu, după ce Klaus Iohannis a spus că PNRR nu poate fi respins: "Preşedintele minte pentru Guvernul său. Luaţi şi citiţi!"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a reacţionat, marţi, după ce preşedintele Klaus Iohannis a spus într-o conferinţă de presă la Cotroceni că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) nu poate fi respins.

Marcel Ciolacu, după ce Klaus Iohannis a spus că PNRR nu poate fi respins: "Preşedintele minte pentru Guvernul său. Luaţi şi citiţi!"
de Adrian Iclozan    |    27 Apr 2021   •   19:57

Liderul PSD a comentat, punctual, afirmațiile lui Klaus Iohannis pe marginea PNRR, începând cu cea conform căreia o singură țară europeană, Portugalia, a depus Planul Național în termenul recomandat.

"Fals! Iar nu sunteți pe fază și ați rămas în urmă, domnule Iohannis. Vă ajutăm noi unde să găsiți informații solide și documente europene despre ce fac alte țări în timp ce Guvernul dvs doarme în bocanci.

  • Italia a depus PNRR astăzi, așa cum a anunțat premierul Mario Draghi. Luați și citiți, domnule Iohannis. Mai mult, acum două zile, premierul Draghi a prezentat Planul în Parlament. Așa cum se face!!!! https://www.governo.it/it
  • Franța și Germania au prezentat azi în comun și vor depune joi, de asemenea, planurile lor la Comisia Europeană. Luați și citiți, domnule Iohannis. Planul Frantei https://bit.ly/2Pq7ikk și Planul Germaniei https://bit.ly/2S8XqfZ
  • Spania a aprobat planul și îl va trimite, de asemenea, la Bruxelles în foarte scurt timp. Luați și citiți de la ”socialistul” Pedro Sanchez, domnule Iohannis https://bit.ly/2R0Dlbc. Și planul Spaniei https://bit.ly/3gIW6dO

Numai Guvernul dvs, domnule Iohannis, s-a întors cu capul în traistă de la Comisia Europeană. Chiar dvs ați promis că PNRR va fi trimis până pe 30 aprilie, iar acum o dați la întors ca un școlar prins cu temele nefăcute.

Înțelegeți că nu puteți. Că aveți un guvern incapabil. Înțelegeți că e nevoie de consultarea mediului de afaceri, a sindicatelor și a organizațiilor neguvernamentale pentru a reuși.

Înțelegeți că toate țările civilizate au prezentat acest Plan în Parlamentele naționale. Încetați să mai fiți pe contrasensul Europei!", a scris liderul PSD pe pagina de Facebook.

Iohannis minte din nou pentru Guvernul Său!!! ”Din informațiile mele, până acum doar Portugalia a depus PNRR”. Fals!...

Publicată de Marcel Ciolacu pe Marţi, 27 aprilie 2021

Klaus Iohannis: Șansele de aprobare ale PNRR sunt de sută la sută

Planul Național de Redresare şi Reziliență (PNRR) nu este "o jucărică politică" şi nu există varianta să fie respins la Bruxelles, a afirmat, marți, președintele Klaus Iohannis.

"Până la sfârșitul lui mai vom avea un plan bine pus la punct, agreat cu Comisia Europeană, care atunci poate să fie depus. Termenul de sfârşit de aprilie nu a fost un termen ultimativ, a fost un termen orientativ", a arătat șeful statului, în cadrul unei conferințe de presă la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis: Cu PNRR nu e ca la BAC, admis sau respins

"Vom avea un plan bun, bun pentru România, acceptat de Comisia Europeană şi-l vom pune în practică. Nu-i niciun semn de întrebare aici. Tot felul de povești vehiculate din partea opoziției sunt doar povești, fiindcă dumnealor sunt suparăți că sunt în opoziție, dar planul merge înainte", a continuat șeful statului.

Președintele a afirmat că negocierile legate de PNRR vor continua "până se ajunge la forma care va fi implementată".

"Nu-i ca la examenul de Bac, unde ești admis sau respins. Este un plan național, nu e o jucărică politică. Acest Plan Național reflectă obiectivele României.

Comisia are propriile pretenții în ceea ce privește obiectivele, procedurile, proiectele de investiții şi complicația care apare prin durata foarte scurtă în care trebuie implementat, însă nu există varianta ca acest Plan Național să fie respins.

El poate fi negociat repede sau mai puțin repede. În final, el va exista şi va fi implementat. Este cert", a explicat Iohannis.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu PNRR Klaus Iohannis
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close